2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Tuvākajās dienās ūdens līmenis Latvijas upēs turpinās pazemināties

Tuvākajās dienās ūdens līmenis Latvijas upēs turpinās pazemināties

Tuvākajās dienās ūdens līmenis Latvijas upēs pārsvarā turpinās pazemināties, kā arī atsevišķos posmos gaidāmas ūdens līmeņa svārstības, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā informācija.

 

Aizvadītajā diennaktī Daugavas posmā Veļiža-Jēkabpils un Daugavas baseina upēs ūdens līmenis lēni pazeminājās par vienu līdz trīs centimetriem, kā arī atsevišķos posmos nedaudz svārstījās.

 

Salacā novērotas nelielas ūdens līmeņa svārstības, bet Rūjā un Sedā līmenis pazeminājās par vienu līdz sešiem centimetriem. Arī Gaujas posmā no Valmieras līdz Carnikavai ūdens līmenis kritās par vienu līdz sešiem centimetriem, savukārt Gaujas pietekās tas svārstījās viena līdz divu centimetru robežās.

 

Lielupes posmā Staļģene - Grīvas, Mūsā, Viesītē, Misā ūdens līmenis pazeminājās par vienu līdz pieciem centimetriem, bet Svētē pie Ūziņiem un Bērzē pie Baložiem par 15 līdz 18 centimetriem.

 

Arī Ventā, tās baseina upēs un Baltijas jūras piekrastes upēs turpinājās ūdens līmeņa pazemināšanās viena līdz astoņu centimetru robežās.

 

Ūdens temperatūra šorīt Latgales upēs bija plus 18-24 grādi, Vidzemes upēs - plus 18-23 grādi, Zemgales upēs - plus 19-23 grādi un Kurzemes upēs - plus 15-23 grādu robežās. Latvijas ezeros ūdens temperatūra bijusi plus 20-23 grādu robežās.

Atstājiet komentāru