2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Mežos pieaug ugunsbīstamība

Mežos pieaug ugunsbīstamība

Ar katru dienu mežos pieaug ugunsbīstamība, nākamnedēļ tā kļūs ļoti augsta, brīdina sinoptiķi.

 

Daudzviet valstī meža degamības rādītājs atbilst trešajai klasei no piecām, un nākamnedēļ tas sasniegs ceturto klasi, kas nozīmē ļoti augstu ugunsgrēku izcelšanās risku.

 

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests dzēsa piecus meža ugunsgrēkus.

 

Lielāko daļu ugunsgrēku likvidē Valsts meža dienests, kas jau no 25.aprīļa visā Latvijas teritorijā izsludinājis ugunsnedrošo laikposmu mežos.

 

Uzturoties mežos un purvos, aizliegts nomest degošus sērkociņus, izsmēķus un citus gruzdošus priekšmetus, kurināt ugunskurus, dedzināt atkritumus, braukt pa mežu un purvu ārpus ceļiem ar mehāniskiem transportlīdzekļiem, kā arī aizliegts veikt jebkuru citu darbību, kas var izraisīt ugunsgrēku.

 

Valsts meža dienesta statistika liecina, ka lielākais ugunsgrēku skaits katru gadu ir Rīgas un Pierīgas mežos, otra problemātiskākā vieta ir meži Daugavpils apkaimē. Šajos mežos ir visvairāk ogotāju un sēņotāju, un viens no galvenajiem ugunsgrēku izcelšanās iemesliem ir bezatbildīga smēķēšana.

 

Jaunnedēļ Latvijā saglabāsies pārsvarā sauss un saulains laiks, vienīgi nedēļas nogalē, iestājoties sutīgam laikam, iespējamas pērkona lietusgāzes, prognozē "Global Forecast System".

 

Materiāls tapis sadarbībā ar BNS

Atstājiet komentāru