2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Ūdens temperatūra upēs līdz 13 grādiem

Ūdens temperatūra upēs līdz 13 grādiem

Daugavā ūdens līmenis turpināja pazemināties ar intensitāti 3-9 cm. Neliela ūdens līmeņa pazemināšanās bija Laucesā, Aiviekstē un Pededzē ar intensitāti 2-7 cm. Turklāt Rēzeknē, Ogrē, Lielajā un Mazajā Juglā ūdens līmenis paaugstinājās par 2-21 cm. Salacā un mazajās baseina upēs pārsvarā ūdens līmenis pazeminājās. Arī Gaujā novērota ūdens līmeņa krišanās ar intensitāti 3-19 cm, liecina informācija Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas dienesta mājas lapā.

Ūdens temperatūra šorīt Latgales un Zemgales upēs bija 9-13°C, Vidzemes upēs 8-11°C, Kurzemes upēs 8-12°C robežās. Latvijas ezeros ūdens temperatūra 10-12°C robežās.

Atsevišķos upju posmos, Dubnā pie Sīļiem un Višķiem, Pededzē pie Litenes, Rēzeknē pie Griškāniem, Mazajā Juglā pie Stariņiem, Lielupē pie Jelgavas un Kalnciema un Ventā pie Kuldīgas, ūdensaugi pie krasta.

Tuvākajās dienās Latvijas rietumu daļas upēs lietus ietekmē gaidāma ūdens līmeņa paaugstināšanās, savukārt citās upēs ūdens līmenis turpinās pazemināties, atsevišķos posmos svārstības.

Atstājiet komentāru