2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Šodien būs nedēļas siltākā diena

Šodien būs nedēļas siltākā diena

Otrdien Latvijā starp mākoņiem uzspīdēs saule, vietām nedaudz īslaicīgi līs. Gaisa temperatūra dienas otrajā pusē sasniegs +16..+20 grādu, par dažiem grādiem vēsāks laiks gaidāms piekrastē, vēsta BNS.

Šodien pūtīs lēns dienvidu vējš, valsts austrumos tas būs mērens, bet piekrastē iegriezīsies jūras brīze.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka naktī uz trešdienu Latviju no rietumiem sasniegs jauna atmosfēras fronte, kas dienā, kā arī naktī uz ceturtdienu, atnesīs ilgstošu un stipru lietu.

Lielākā nokrišņu intensitāte ir gaidāma tieši naktī uz ceturtdienu, kad galvenokārt valsts centrālajos rajonos nokrišņu daudzums var sasniegt pat 40 milimetrus, kas ir tuvu visa maija mēneša nokrišņu normai.

Atmosfēras frontes ietekmē austrumu puses vējš pakāpeniski iegriezīsies no dienvidiem, dienvidrietumiem, un vien vietām brāzmās sasniegs 13 metrus sekundē. Gaisa temperatūra naktī gaidāma +6...+12 grādu robežās, bet dienā tā sasniegs +11...+18 grādus.

Savukārt, sākot ar piektdienu, atmosfēras spiediens pakāpeniski paaugstināsies, biežāk uzspīdēs saule un nokrišņi gaidāmi vien atsevišķās dienās, galvenokārt valsts austrumu daļā.

Pūtīs lēns vējš un, ieplūstot aukstākām gaisa masām, gaisa temperatūra nakts laikā pazemināsies līdz +2...+8 grādiem, bet dienā termometra stabiņš sasniegs +10...+17 grādu atzīmi.

 

BNS

Atstājiet komentāru