2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ņemot vērā laika prognozi, VUGD aicina iedzīvotājus uzmanīties

Ņemot vērā laika prognozi, VUGD aicina iedzīvotājus uzmanīties

Ņemot vērā izplatīto laika prognozi, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) brīdina, ka iespējami elektropārvades un sakaru līniju bojājumi, koku lūšana, jumtu konstrukciju noraušana, un aicina cilvēkus uzmanīties.

 

VUGD izplatītajā brīdinājumā ieteikts iedzīvotājiem novākt liekos priekšmetus no māju balkoniem, turēt aizvērtas durvis, logus un lūkas, pieskatīt mājdzīvniekus, nenovietot transportlīdzekļus zem kokiem, sastatnēm, reklāmas stendiem, elektropārvades līnijām un pašiem neatrasties zem tām. Ieteikts arī bez īpašas nepieciešamības nepamest telpas un atturēt no pastaigām bērnus, vecus cilvēkus un invalīdus.

 

Ja konstatēti bojājumi elektropārvadē vai norauti vadi, par to jāziņo "Latvenergo" avārijas dienestam pa tālruni 80200404. VUGD iesaka turēt ieslēgtu radio un televīziju, lai savlaicīgi saņemtu informāciju. Par drošību apdraudošiem gadījumiem VUGD lūdz zvanīt pa tālruni 01 vai 112, bet, ja nepieciešama medicīniskā palīdzība, - 113.

 

Jau ziņots, ka svētdien no rīta un dienā, sākot no valsts rietumiem, vēja brāzmas pastiprināsies līdz 14-19 metriem sekundē, bet Kurzemē vēja ātrums brāzmās sasniegs 19-23 metrus sekundē, prognozē sinoptiķi.

Komentāri (0-1/1)

  • Liesma
    02.07.2018 18:23
    Sestdien bija tik jauks laiciņš... un atkal vējš, lietus, krusa.... Tik ļoti gribās siltu laiku...

Atstājiet komentāru