2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aicina nebarot putnus pie Radžu ūdenskrātuves

Aicina nebarot putnus pie Radžu ūdenskrātuves

Radio1.lv lasītāji vēsta, ka pastaigājoties gar Jēkabpils Radžu ūdenskrātuvi saņemts aizrādījums nebarot tur mītošos putnus – pīles un gulbjus. Citus gadus, iestājoties siltam laikam atpūtnieki itin bieži barojuši ūdenskrātuves iemītniekus, tāpat arī gulbji pieraduši pie cilvēku klātbūtnes.

 

Jēkabpils Radžu ūdenskrātuves inspektors Aivars Druvenieks atzina, ka jau vairākiem Radžu ūdenskrātuves apmeklētājiem lūdzis nebarot tur mītošos putnus.

 

“Viens no pamatojumiem ir tas, ka putni pierod pie cilvēku našķiem, kļūst slinkāki, nevēlas paši meklēt barību un ir problēmas ar pārziemošanu. Lietainās dienās, kad cilvēku Radžu ūdenskrātuvē nav, arī putniem barība, pie kā tie jau ir pieraduši, izpaliek. Otrs pamatojums ir lielie kaiju bari, kas lido pie ūdenskrātuves un , lasa apmeklētāju izmētāto maizi, radot lielu netīrību, “stāstīja Aivars Druvenieks.

 

Viņš piebilst, ka tieši šogad nolemts pievērst tam lielāku uzmanību un ņemot vērā, ka laika apstākļi kļūst arvien patīkamāki un svaiga gaisa baudītāji pie Radžu ūdenskrātuves būs arvien vairāk, ievērot šo aicinājumu un nebarot šeit mītošos ūdensputnus.

Komentāri (0-3/3)

  • ????
    02.07.2018 18:23
    Principā pareizi jau ir - tikai..
    Varbūt tad kādas info zīmes salikt?!?!
  • Viesturs
    02.07.2018 18:23
    Man patīk zīriņus fotogrāfēt!
  • ZzzZZ
    02.07.2018 18:23
    Labāk lai pievērš uzmanību semuškām un benčikiem pa visu pludmali!

Atstājiet komentāru