2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Radžu ūdenskrātuvē maluzvejniekus ķers ar termokamerām

Radžu ūdenskrātuvē maluzvejniekus ķers ar termokamerām

Jēkabpils domes deputāti nolēma piedalīties Zivju fonda izsludinātajā projektā “Zivju resursu aizsardzības pasākumi, ko veic valsts iestādes vai pašvaldības, kuru kompetencē ir zivju resursu aizsardzība (izņemot attiecīgās institūcijas kārtējos izdevumus)”.

 

Īstenojot projektu, būs iespēja iegādāties nepieciešamo aprīkojumu zvejas kontrolei Radžu ūdenskrātuvē: stiklaplasta laivu ar koka airiem, piekabi laivas pārvietošanai, termokameru un videonovērošanas sistēmu ar desmit IP kamerām.

 

Projekta kopējās izmaksas ir 11644 eiro, no tām 3000 eiro būs pašvaldības līdzfinansējums. Ja projektu apstiprinās, tad Jēkabpils dome pēc nepieciešamā aprīkojuma iegādes un attiecīgo dokumentu uzrādīšanas no Zivju fonda saņems 8644 eiro. Projektam nepieciešamos līdzekļus nolemts ņemt no pašvaldības vides aizsardzības speciālā budžeta finansējuma.

 

Domes sēdē informēja, ka videokameras paredzēts izvietot nomaļākās zvejnieku iecienītākajās zvejas vietās, bet inspektori, kameru pārraidītos attēlus varēs uztvert ar mobilajiem tālruņiem. Termokameras, ar kuru palīdzību, pateicoties infrasarkanajam starojumam, dzīvu būtni var saskatīt arī tumsā, palīdzēs notvert maluzvejniekus naktī. Lai tos izsekotu un panāktu lieti noderēs stiklaplasta laiva, kas ir viegla un mobila.

Atstājiet komentāru