2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils, Pļaviņu un Preiļu apkārtnē autovadītājus aicina sargāties no iespējamiem vēja radītiem šķēršļiem

Jēkabpils, Pļaviņu un Preiļu apkārtnē autovadītājus aicina sargāties no iespējamiem vēja radītiem šķēršļiem

Pievakarē braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem kopumā ir apmierinoši, tomēr, ņemot vērā laika prognozes šim vakaram un naktij, "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem.
 
Patlaban braukšana pa valsts galvenajiem autoceļiem ir apgrūtināta ceļu posmos no Pļaviņām līdz Nīcgalei, no Jēkabpils līdz Varakļāniem, Vangažiem līdz Līgatnei un no Murjāņiem līdz Braslas tiltam. Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem sniegs apgrūtina braukšanu Jēkabpils un Preiļu apkaimēs.
 
LVC brīdina, ka meteorologu prognozētā stiprā vēja rezultātā uz ceļiem var tikt sagāzti nolauztie koki un to zari, radot šķēršļus satiksmei, kā arī var tikt nodarīti bojājumi satiksmes organizācijas līdzekļiem, piemēram, ceļa zīmēm, luksoforiem, apgaismojumam.
 
Gaisa temperatūra patlaban ir no 0 līdz plus 2 grādiem. Vidzemē un Latgalē vērojams neliels sniegs. Naktī lielākajā daļā valsts teritorijas gaidāms lietus, kas pāries slapjā sniegā un sniegā, iespējams arī neliels putenis.
 
LVC aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem, braucot sliktas redzamības apstākļos, un gājējus rūpēties par savu un satiksmes drošību, velkot apģērbu ar labi saskatāmiem gaismu atstarojošiem elementiem vai lietojot atstarotājus.
 
Ceļu uzturēšanas darbos šodien ir iesaistītas 87 "Latvijas autoceļu uzturētāja" (LAU) ziemas dienesta tehnikas vienības.
 
Jau vēstīts, ka šajās brīvdienās mainīsies vēja virziens un vēja ātrums brāzmās var sasniegt vētras spēku, informē sinoptiķi.
 
Šovakar laikā no plkst.16 līdz 19, sākot no piekrastes rajoniem, daudzviet pastiprināsies rietumu puses vējš, brāzmās sasniedzot 15 -18 metrus sekundē. Savukārt nakts vidū vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, ziemeļiem un piekrastes rajonos brāzmās sasniegs 20-23 metrus sekundē, bet no rīta jūras piekrastē - 25 metrus sekundē.
 
Kurzemē patlaban ir spēkā oranžā brīdinājuma līmenis. Tas nozīmē, ka laika apstākļi kļūst bīstami un tiek prognozētas laika parādības, kas šajā reģionā tiek novērotas salīdzinoši reti. Var tikt radīti postījumi un zaudējumi, liecina informācija Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājaslapā. Vidzemē laika apstākļi ir pasliktināti, savukārt Zemgalē un Latgalē brīdinājumi par nozīmīgām laika parādībām patlaban nav spēkā.
 
Prognozes liecina, ka spēcīgākās vēja brāzmas gaidāmas svētdien dienas vidū, pēcpusdienā. Vēlu vakarā brāzmas sāks pierimt.

Atstājiet komentāru