2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jaunumi no Zoodārza

Jaunumi no Zoodārza

Tropu mēnesī Zoodārzā „Atklāj, kas ir tropi!”

… no 2. februāra līdz 1. martam kopā ar Naksnīti, čūskkakla bruņrupucēniem un 1188!

Rīgas Zooloģiskajā dārzā šogad jau trīspadsmito reizi februārī (un šogad arī 1. martā) norit Tropu mēnesis Zoodārzā. Ja iepriekšējos gados esam pievērsušies kādas konkrētas dzīvnieku grupas, vai dzīvei noderīgu īpašību un pielāgojumu izpētei, kā arī dažādu faktoru ietekmei uz tropiem, tad šoreiz pētīsim: kas īsti ir tropi, kur tie atrodas, kādi tropos klimatiskie un dzīves apstākļi un kas tur dzīvo?

  • Darba dienās piedāvājam tropiskas nodarbības skolēnu grupām par dzīvniekiem dažādās siltuma joslās, par dzīvnieku daudzveidību dabas ainavās, par dzīvnieku savdabību dabas zonās un kontinentos, kā arī tematisku ekskursiju „Atklāj, kas ir tropi!”. Uz nodarbību jāpiesakās iepriekš pa tālr. 67518669 vai rakstot epasta vēstuli uz adresi riga.zoo.skola@gmail.com.

  • Savukārt sestdienās un svētdienās līdz 1. martam (ieskaitot) ikviens interesents aicināts piedalīties radošajās un pētnieciskajās aktivitātēs Tropu mājā no plkst. 12.00-16.00.

  • Lai Tropu mēneša pasākumu apmeklējums būtu tropiskāks, Zoodārzs sadarbībā ar uzziņu dienestu 1188, piedāvā lētākās ieejas biļetes. Izdrukājot 1188 kuponu un saņem 1,00 € atlaidi no pamatcenas. Plašāk par visu zoodārza īpašo februāra atlaižu piedāvājumu skatām šeit: http://rigazoo.lv/public/31097.html

    Lai gūtu tropiskas noskaņas, ieskatieties arī uzziņu dienesta 1188 sarūpētajā Zoodārza virtuālajā Tropu mājā - http://ej.uz/RigaZOO_TropuMaja

    Jauni iemītnieki Tropu mājā Tropu mēneša laikā:

    Zībenroka čūskkakla bruņrupucēni – pagājušā gada decembrī izšķīlās 5 čūskkakla bruņrupuču mazuļi. Šī suga dabā nav apdraudēta, taču tiek turēta tikai nedaudzu zoodārzu kolekcijās. Un vēl mazāk ir tādu dārzu, kur panākta šīs sugas vairošanās nebrīvē. Tāpēc ir liels prieks par mūsu kolēģu panākumiem. Dabā sastopami Dienvidaustrumāzijā un Austrālijas ziemeļos. Tropu mājā rupucēni būs apskatāmi speciālā terārijā.

    Naksnītis - pirmo reizi Tropu mēnesī nedēļas nogalēs aktīvi līdzdarbosies jauns un neparasts iemītnieks Naksnītis. Tā ir būtne, kas lieliski pielāgojusies dzīvei tropos – ar garu un ziņkārīgu degunu, garām ūsām, garu asti un, galvenais, ļoti sabiedriska it īpaši kontaktējoties ar apmeklētājiem. Kam līdzīgs Naksnītis? ēēē … tikai un vienīgi Naksnītim!

    Citi jaunumi

    Februārī zoodārza filiāles „Cīruļi” apmeklējums par 50 % lētāks

    Līdz 1. martam, izdrukājot kuponu sadarbībā ar uzziņu dienestu 1188, iespējams apskatīt ”Cīruļu” dzīvniekus ar 50% atlaidi no pamatcenas. Plašāk par visu zoodārza īpašo februāra atlaižu piedāvājumu var apskatīt šeit: http://rigazoo.lv/public/31097.html

    Svītraino rotaļas…

    Katru dienu no plkst. 10.00-13.00 Tīģeru mītnes lielajā aplokā joprojām spēlējas tīģerbrālīši Tors un Odins un māte Katrīna. Starp citu, ar Lattelecom atbalstu ikvienam ir iespēja vērot tīģerēnu un viņu mātes rotaļas tiešsaistē: http://tigeri.lattelecom.tv. Viņu izdarības lielajā aplokā vērojamas no plkst. 10.00-13.00. Savukārt pēc tam aplokā uzturas mazo svītraiņu tēvs Pans Janeks un novērtē mazo palaidņu sastrādātos nedarbus. 

    Atstājiet komentāru