2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Svētdien visā valstī puteņo, bet nedēļas vidū gaidāms sals līdz -15 grādiem

Svētdien visā valstī puteņo, bet nedēļas vidū gaidāms sals līdz -15 grādiem

Svētdien Latvijā sāka ieplūst vēsāks gaiss un daudzviet novērojams sniegputenis. Savukārt šīs nedēļas pirmajā pusē pastiprināsies sals, prognozē "Global Forecast System".
 
 
Svētdien Latvijas lielākajā daļā sniga un puteņoja, vietām spēcīgi - redzamība dažos ceļu posmos brīžiem nepārsniedza 500 metru, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" dati. Savukārt starptautiskajā lidostā "Rīga" traucēta aviosatiksme.
 
 
Naktī un dienas pirmajā pusē visvairāk snidzis un puteņojis Vidzemē un Latgalē. Dienas vidū un pēcpusdienā spēcīgākais sniegputenis gaidāms Zemgalē, kā arī Kurzemes austrumos. Kurzemes rietumos lieli nokrišņi netiek prognozēti, savukārt Kurzemes austrumu un ziemeļu piekrastē liela daļa nokrišņu būs lietus.
 
 
Braukšanu apgrūtina ne tikai slikta redzamība sniegputenī, bet arī apledojums un sniega sega vai sniega putra. Slikti braukšanas apstākļi ir visā Vidzemē un Latgalē, tie strauji pasliktinās Zemgalē un arī vietām Kurzemē.
 
 
Gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā pazeminājusies līdz +1..-2 grādiem. Vakarā Latvijas austrumos sals jau sasniegs -4..-6 grādus, prognozē sinoptiķi.
 
 
Ceļu uzturēšanas darbos tiek iesaistīts arvien lielāks skaits mašīnu. Arī Rīgā kopš plkst.11 astoņas tehnikas vienības veic tiltu un pārvadu apstrādi ar pretslīdes līdzekļiem, bet 21 mašīna iesaistīta ielu apstrādē, ziņo Rīgas domes Satiksmes departaments.
 
 
Rīgas lidostā redzamība sniegputenī samazinājusies līdz 900 metriem. Lidmašīnu ielidošana un izlidošana kavējas.
 
 
Stipra sniegputeņa laikā autovadītāji aicināti iespēju robežās atlikt braucienus.
 
 
Apledojums un sniegs braukšanu apgrūtinās arī svētdienas vakarā un pirmdienas rītā, norāda sinoptiķi.
 
 
Nākamnedēļ no pirmdienas līdz ceturtdienai visā valstī gaidāms sals, kas vietām sasniegs -15 grādu. Pastiprinoties anticiklona ietekmei, debesis brīžiem skaidrosies un vējš kļūs lēns.
 
 
Nākamās nedēļas nogalē gaisa temperatūra, visticamāk, pakāpsies nedaudz virs nulles. Brīžiem gaidāmi nokrišņi un atkal iespējams stiprs vējš.

Komentāri (0-1/1)

  • Guest
    02.07.2018 18:21
    Sestdien līst, Svētdien putenis, pirmdien sals un pēc dažām dienām atkal atkusnis... kad vienreiz buus normāla ziema? Daba galīgi sajukusi....

Atstājiet komentāru