2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils atbildīgie dienesti ir gatavi ziemas sezonai

Jēkabpils atbildīgie dienesti ir gatavi ziemas sezonai

Jēkabpilī šorīt līst sasalstošs lietus, naktī uzsnigušas arī pirmās sniega pārslas un pilsētā valda ziemīgi laika apstākļi, kas rada neērtības gan gājējiem, gan autobraucējiem. Radio1.lv sarunā ar Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieku Aivaru Krapu skaidroja, cik gatavi ziemas sezonai ir atbildīgie dienesti.
 
 
"Visi atbildīgie dienesti ir gatavi ziemas sezonai – gan pilsētas, gan arī tranzīta ielu uzturētāji jau šodien ķersies pie savu pienākumu pildīšanas. Mums ir pietiekami sāls krājumi vēl no pagājušās ziemas, tāpat arī ir iegādāta smilts, pietiekamā daudzumā ir arī nepieciešamās tehnikas vienības pilsētas ielu uzturēšanai ziemā," saka Aivars Kraps.
 
 
Darbam ir gatavi un jau pie savu pienākumu pildīšanas pilsētas ielās, parkos un skvēros ir ķērušies SIA "Jēkabpils paalpojumi" sētnieki.
 
 
Arī SIA "JK Namu pārvalde" valdes priekšsedētājs Juris Kozuliņš sarunā ar Radio1.lv apliecināja, ka namu pārvaldes sētnieki ir gatavi darbam.
 
 
"Ir iegādats smiltssāls maisījums, kas jau izvietots kastēs pilsētas mikrorajonos, iegādāti visi nepieciešamie darbarīki. Darbam gatava arī tehnika," norāda Juris Kozuliņš.
 
 
Sinoptiķi informā, ka šorīt Latvijas lielākajā daļā ir nokrišņi - sniegs, neliels lietus, atkala un ledus graudi. Snieg galvenokārt Zemgalē un Vidzemē. Arī daļā Sēlijas ir neliela atkala jeb sasalstošs lietus un ledus graudi, liecina meteoroloģiskā informācija.
 
 
Gaisa temperatūra no rīta 0..-3 grādi, dienā gaidāmi +2..-2 grādi.
 

Dienā Zemgalē un Vidzemē gaidāms sniegs, daudzviet snigs ilgstoši, sniega segas biezums vakarā vietām var sasniegt desmit centimetru. Savukārt valsts rietumos un austrumos būs maz nokrišņu, vēl iespējama neliela atkala.
 
 
Sestdien un svētdien daudzviet Latvijā būs migla. Gaidāmi arī nelieli īslaicīgi nokrišņi, bet sestdien Latgalē ilgstoši snigs, prognozē "Global Forecast System".
 

Debesis pārsvarā klās mākoņi, vietām uzspīdēs saule. Daudzviet veidosies migla, jo iestāsies bezvējš. Biezākā migla tiek prognozēta laika periodā no sestdienas vakara līdz svētdienas rītam. Nokrišņu būs maz, vien naktī uz sestdienu un sestdien Latgalē ilgstoši snigs.
 

Atbilstoši pašreizējai prognozei nākamā plašā nokrišņu zona Latviju sasniegs naktī uz otrdienu, sākot no rietumiem. Gaidāms lietus un sniegs, vietām iespējama atkala.

Atstājiet komentāru