2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jau otro dienu pēc kārtas Jēkabpilī pārspēts aukstuma rekords

Jau otro dienu pēc kārtas Jēkabpilī pārspēts aukstuma rekords

Piektdienas rītā gaisa temperatūra Latvijas austrumos ir -9..-11 grādu, pārspēts 24.oktobra aukstuma rekords vairākās pilsētās un arī visas valsts mērogā, liecina meteoroloģiskā informācija.
 
 
Sešos rītā zemākā gaisa temperatūra bija -11,1 grāds Madonā un Kārsavā, kā arī -10,8 grādi Rēzeknes pievārtē. Jēkabpilī bija -10 grādi. Līdz sešiem rītā aukstuma rekords labots Alūksnē, Gulbenē, Jēkabpilī, Madonā, Rēzeknē, Rūjienā un Zosēnos.
 
 
Iepriekšējais 24.oktobra minimālās gaisa temperatūras rekords Latvijā bija -10,9 grādi 1973.gadā.
 
 
Valsts centrālajā daļā gaiss atdzisis līdz -6..-8 grādiem, Kurzemē - līdz -3..-6 grādiem.
 
 
Aukstumu pastiprina dienvidaustrumu vējš, tā ātrums brāzmās daudzviet sasniedz 6-11 metru sekundē, Kolkā naktī reģistrētas brāzmas līdz 16 metriem sekundē.
 
 
Laiks ir sauss, ar nelielu mākoņu daudzumu, Austrumlatvijā saglabājas skaidras debesis.
 
 
Rīgā gaiss atdzisis līdz -6..-7 grādiem, kas, pūšot mērenam dienvidaustrumu vējam ar brāzmām līdz desmit metriem sekundē, līdzinās 13 grādu salam.
 
 
Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -3,4 grādiem Alūksnē līdz +2,5 grādiem Ventspilī.
 
 
23.oktobra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +31 grāds Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra piektdienas rītā ir -23 grādi Kolas pussalā, Krievijā. 24.oktobra aukstuma rekordi laboti ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā, Lietuvā, Baltkrievijā un Krievijā.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar BNS
Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru