2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Nokrišņu daudzums Jēkabpilī un  citviet Latvijā jau sasniedzis 30 milimetru

Nokrišņu daudzums Jēkabpilī un citviet Latvijā jau sasniedzis 30 milimetru

Kopš lietus sākuma svētdien nokrišņu daudzums Skrīveros jau sasniedzis 33 milimetrus, kas atbilst 33 litriem uz kvadrātmetru, un daudz nokrišņu ir valsts lielākajā daļā, tajā skaitā arī Jēkabpilī jau sasniegti 30 milimetri, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.
 
Visticamāk, vietām Latvijā nokrišņu daudzums bijis vēl lielāks. Ļoti stipri līst Jēkabpilī, kur svētdien un pirmdien applūduši vairāku ielu posmi, novēroja Radio1.lv.
 
Pār Priekuļiem pēdējā diennaktī nolijuši 29 litri uz kvadrātmetru. Nokrišņu daudzums Bauskā un Zosēnos sasniedzis 20 milimetru. Valsts lielākajā daļā pēdējā diennaktī bijis 10-16 milimetru nokrišņu, tostarp desmit milimetru Rīgas centrā. Savukārt daļā Kurzemes nav lijis.
 
Jau ziņots, ka pirmdien Latvijas centrālajā un austrumu daļā līs, daudzviet bez pārtraukuma, turklāt vietām līs stipri. Vidzemē lietus turpināsies līdz naktij.
Arī Rīgā pirmdien saglabāsies apmācies un lietains laiks, brīžiem gaidāms stiprs lietus.
 
Kopējais nokrišņu daudzums vietām valsts centrālajā un austrumu daļā līdz pirmdienas vakaram var pārsniegt 50 milimetru.
 
Foto: spoki.tvnet.lv arhīvs

Komentāri (0-1/1)

  • Guest
    02.07.2018 18:20
    Zinu zinu šo krustojumu. Kā lietus - tā okeāns.

Atstājiet komentāru