2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Sestdien tiks atklāta ūdensputnu medību sezona (PAPILDINATA)

Sestdien tiks atklāta ūdensputnu medību sezona (PAPILDINATA)

(Papildināts teksts no 6.rindkopas)
 
Ūdensputnu medību sezona tiks atklāta sestdien, 9.augustā, informē Valsts meža dienests. Medību sezona tiks atklāta plkst.16.
 
 
Ūdensputnu medības sezonas sākumā - no 9. augusta līdz 14. septembrim, būs atļautas trešdienās, sestdienās un svētdienās, bet no 15. septembra līdz 30. novembrim katru dienu. Īpaši aizsargājamās dabas teritorijās var būt noteikti arī citi medību termiņi.
 
 
Medniekiem pirms došanās uz medību vietu ieteicams ne tikai atkārtot medību drošības noteikumu prasības, bet arī painteresēties par konkrētās medību platības tiesisko statusu un ierobežojumiem tās izmantošanai ūdensputnu medībās, atgādina dienests.
 
 
Saskaņā ar Medību likumu publiskajās ūdenstilpēs un to tauvas joslā medījamos ūdensputnus atļauts medīt bez saskaņojuma ar medību tiesību lietotāju, kura medību iecirknī atrodas attiecīgā ūdenstilpe. Dienests norāda, ka medības ir aizliegtas pilsētu teritorijā.
 
 
Arī šā gada ūdensputnu medību sezonas atklāšanā Valsts meža dienests, sadarbībā ar Valsts policiju, plāno veikt pastiprinātu medību kontroli, galveno uzmanību pievēršot jautājumiem, kas saistīti ar noteikto drošības prasību ievērošanu medībās.
 
Valsts meža dienests informē, ka 2013./2014. gada medību sezonā mednieki kopā nomedīja 22,7 tūkstošus ūdensputnu. No kopējā nomedīto putnu skaita visvairāk nomedīts meža pīļu - 20 tūkstoši.
 
Vienlaikus dienests norāda - lai varētu iegūt vēl labāku priekšstatu par ūdensputnu populācijas stāvokli, izvērtēt to un, ja nepieciešams, plānot pasākumus stāvokļa uzlabošanai, nepieciešama iespējami plaša informācija, tāpēc mednieki tiek aicināti līdzdarboties nomedīto ūdensputnu monitoringā, aizpildot īpašu, šim nolūkam domātu anketu un sniedzot sīkākas ziņas par nomedītajiem ūdensputniem.

Atstājiet komentāru