2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Karstums vietām neatkāpjas, tomēr gaidāms lietus un pērkona negaiss

Karstums vietām neatkāpjas, tomēr gaidāms lietus un pērkona negaiss

Šodien gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes un krusa. Tomēr gaisa temperatūra paliks nemainīgi augsta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Dienā no Baltijas jūras Latviju šķērsos atmosfēras fronte, daudzviet atnesot pērkona lietusgāzes, vietām, galvenokārt rietumos stipras, iespējama arī krusa.
Austrumu rajonos no rīta no +20..+22 grādiem, skaidrs, saulains laiks. Pusdienlaikā vietām var uzlīt lietus. Temperatūra no +25..+29 grādiem. Karstums turpinās pakāpeniski palielināties līdz pat pēcpusdienai, sasniedzot no +29..+31 grādiem. Tomēr vakarpusē tas samazināsies un gaidāms īslaicīgs lietus, mākoņains laiks.

Jēkabpilī rīta pusē gaidām +24 grādi un skaidrs, saulains laiks. Vēlāk dienā mazmākoņains, +27 grādi, iespējams neliels lietu, pērkona negaiss. Bet vakarpusē +22 grādi, arī iespējams neliels lietus. Lielāko dienas daļu pūtīs Dienvidu vējš, kas vakarpusē iegriezīsies no DR, vēsta Gismeteo mājas lapa.

Pūtīs mērens dienvidu puses vējš, kas negaisa laikā brāzmās var pastiprināties līdz 15-18 metriem sekundē.

Latvijā mākoņu daudzums dienas laikā palielināsies, un gaisa temperatūra gaidāma no +26 līdz +31 grādiem, termometra stabiņš pakāpsies līdz +33 grādiem.

Saules stari visspēcīgākie ir laikā no pulkst.12 līdz 15.

Ūdens temperatūra upēs un ezeros ceturtdienas rītā + 20..25 grādi.

Atstājiet komentāru