2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Reidā Daugavā notver maluzvejniekus ar lielu apjomu zivju

Reidā Daugavā notver maluzvejniekus ar lielu apjomu zivju

Ceturtdien, 17. jūlijā, Krustpils novada pašvaldības Vides un civilās aizsardzības dienesta vadītājs Ilmārs Luksts reidā kopā ar Daugavpils reģionālās vides pārvaldes inspektoriem Daugavā Krustpils pagastā aizturēja divus maluzvejniekus.

Abi pārkāpēji zvejoja ar nakts šņorēm, uz kurām bija 150 āķu, lomā paturot četrus plaužus, vienu zuti un 18 samus. Pēc pārkāpēju aizturēšanas zivis tika nogādātās dzīvnieku patversmē.

Saskaņā ar Ministru kabineta makšķerēšanas noteikumiem dabai nodarītais kaitējums aprēķināts 13 585 eiro apjomā. Pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa par šādu noziegumu personu var sodīt ar naudas sodu no 280 līdz 700 eiro.

Šajā reidā aizturēto maluzvejnieku nodarītais kaitējums ir tik liels, ka varētu arī tikt ierosināta krimināllieta. Daugavpils reģionālā vides pārvalde jau tuvākajā laikā lems, vai to nodot Valsts policijai krimināllietas ierosināšanai.

Kā informē I. Luksts, pēdējās pusotras nedēļas laikā jau noformēti seši pārkāpumu protokoli par rūpniecisko zveju Krustpils novada ezeros un Daugavas upē.

Pārkāpumu atklāšanā liela nozīme ir sabiedrības līdzdalībai, tāpēc aicinam nepalikt vienaldzīgiem un ziņot par pārkāpumiem pa tālruni 26706059.

Liāna Pudule – Indāne
Krustpils novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
 
maluzvejn600

Atstājiet komentāru