2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Veterinārajās klīnikās bez maksas varēs pārbaudīt zobu veselību suņiem

Veterinārajās klīnikās bez maksas varēs pārbaudīt zobu veselību suņiem

Šogad aprīlī, suņu zobu veselības mēnesī, 74 veterinārajās klīnikās visā Latvijā būs pieejamas bezmaksas konsultācijas un "Kucēnu zobu tīrīšanas skolas" padomi suņa pieradināšanai pie mutes apskates un higiēnas, informē Kucēnu zobu tīrīšanas skolas pārstāve Ksenija Mirošņika.
 
Latvijas veterinārārsti atzīst, ka suņu zobu veselības problēmām Latvijā ir tendence pieaugt, kā skaidro Latvijas Veterinārārstu Biedrības Mazo dzīvnieku sekcijas vadītāja Linda Jakušenoka, tad suņiem pēc ēšanas uz zobiem veidojas aplikums, kas rada pārtikas daļiņas, baktērijas un minerālvielas, kas ar laiku pārveidojas par zobakmeni.
 
 
"Neveicot regulāru suņa zobu tīrīšanu, baktērijas pamazām iekļūst mikroplaisās starp smaganām un zobu, izraisot vēl dziļāku iekaisumu, ar laiku nonākot līdz zoba saknei un izraisot nopietnus smaganu iekaisumus, procesam turpinoties, baktērijas var nokļūt kopējā asinsritē, izraisot nopietnas infekcijas citos dzīvnieka orgānos, arī sirdī," skaidro Jakušenoka.
 
 
Aprīlī ar veikalu tīkla "Maxima" "Paldies" karti un akcijas kuponu veterinārajās klīnikās Rīgā, tās apkaimē un 40 pilsētās visā Latvijā sniegs bezmaksas konsultācijas.
 
 
Informācija par veterinārajām klīnikām, kurās pieejamas bezmaksas konsultācijas un kuponi, kurus nepieciešams izdrukāt, lai saņemtu konsultācijas, atrodama mājaslapā "pedigree.lv".
 
 
Lai suņu saimniekiem sniegtu nepieciešamās zināšanas, izveidota "Kucēnu zobu tīrīšanas skolas" instrukcija suņu saimniekiem par to, kā pieradināt kucēnu un pieaugušu suni pieskārieniem un mutes higiēnas procedūrām. Instrukcija pieejama akcijas klīnikās.
 

Atstājiet komentāru