2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Viesītē iesvētīts katoļu dievnams (VIDEO)

Viesītē iesvētīts katoļu dievnams (VIDEO)

Sestdien Viesītē tiks konsekrēta jaunā Svētā Franciska katoļu baznīca. Baznīcas būvniecības darbi sākās jau 2013.gadā, savukārt aizvadītā gada augustā baznīcai tika uzlikts krusts, informēja Latvijas Romas katoļu baznīcas Informācijas centrā.

Dievnama konsekrāciju un dievkalpojumu vadīja Jelgavas diecēzes bīskaps Edvards Pavlovskis. Pasākumā piedalījās arī Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis, bīskaps emeritus Jānis Purvinskis, garīdznieki un topošie priesteri, kā arī draudzes locekļi un viesi.

Kā pastāstīja Viesītes draudzes prāvests Viktors Siļčonoks, līdz šim Viesītes katoļu draudze uz dievkalpojumiem pulcējās vietējās luterāņu draudzes dievnamā, savukārt sestdien pirmo reizi Svētā Mise notiks iesvētītajā katoļu baznīcā. Baznīcas nosaukums tika izvēlēts par godu svētajam Asīzes Franciskam un arī pašreizējam pāvestam Franciskam. Turklāt Jelgavas diecēzē nav neviena dievnama, kas būtu nosaukts šī svētā vārdā.

Dievnams ir būvēts uz zemesgabala, kuru draudzei šim mērķim reiz uzdāvināja Anita Cinkmane, kura to bija saņēmusi mantojumā no sava tēva. Tā platība ir ap 6000 kvadrātmetru. Baznīcas kompleksā ir arī priestera dzīvoklis, svētdienas skolas un kora mēģinājumu telpas.

Patlaban dievnama galveno telpu rotā pagaidu altārglezna, tomēr nākotnē plānots pasūtīt no koka darinātu svētā Franciska statuju.

Viesītes Svētā Franciska katoļu baznīcas projekta autore ir Inese Savina, dievnamu būvēja SIA "Redmars", savukārt līdzekļi celtniecībai lielākoties iegūti, pateicoties Vācijas palīdzības fondam "Bonifatiuswerk".

Materiāls tapis sadarbībā ar BNS

Video: Viesītes katoļu baznīcai uzliek totni.

Video: Inga Nestere

Atstājiet komentāru