2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

BK „Jēkabpils” gandrīz revanšējas „bukiem”

BK „Jēkabpils” gandrīz revanšējas „bukiem”

Ar fantastisku līdzjutēju atbalstu trešdien, 9. martā, Jēkabpils sporta hallē BK „Jēkabpils” spraigā spēlē izcīnīja uzvaru pār „Gulbenes Buki/BJSS” ar rezultātu 72:62. Rezultatīvākais no „lūšiem” ar 14 punktiem un astoņām bumbām zem groziem bija Jurijs Aleksejevs, informē kluba sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma irša.

Pirms mača Jurijs Aleksejevs no Latvijas basketbola līgu galvenā tiesneša Agņa Pērkona rokām saņēma savu godam nopelnīto Austrumu konferences februārā vērtīgākā spēlētāja balvu. Un tad jau cīņa varēja sākties!

„Lūšiem” iesākumā nepavisam neveicās ar sava groza nosargāšanu, un „buki” ieskrējās līdz sešu punktu pārsvaram (2:8). Līdz pirmās ceturtdaļas izskaņai rezultāts izlīdzinājās (18:19), bet iekrāt vērā ņemamu pārsvaru jēkabpiliešiem izdevās tikai trešās ceturtdaļas izskaņā, kad „lūši” panāca +11 (53:42). Tomēr viesi neļāva ne mirkli atslābt, un visu noslēdzošo ceturtdaļu Artūra Brūniņa vadītajai komandai vajadzēja neatlaidīgi un ar maksimālu atdevi cīnīties par katru punktu un katru laukuma centimetru. Uzvara tika izcīnīta ar rezultātu 72:62.

Lai apsteigtu „bukus” turnīra rezultātu tabulā, „lūšiem” šis mačs bija jāuzvar vismaz ar 13 punktu pārsvaru. Diemžēl tas neizdevās, un situācijā, kad abām komandām ir vienāda uzvarēto/zaudēto spēļu bilance (šobrīd 15/2), pirmo vietu tabulā ieņem „Gulbenes Buki/BJSS”, jo, rēķinot abu komandu savstarpējo divu spēļu bilanci, rezultāts ir 146:148 „buku” labā. 

BK „Jēkabpils” trenerim Artūram Brūniņam pēc spēles bija divejādas izjūtas: „Mūsu mērķis bija vinnēt par 13 punktiem, bet mēs to neizpildījām. Būtībā mēs plānu izpildījām slikti. Ja pretinieki būtu labāk metuši soda metienus, tad tā spēle varēja izvērsties pavisam citādāk. Bet bija arī daudz labo lietu – ik pa laikam aizsardzībā bija labas maiņas, rotācijas, savukārt uzbrukumā bijām agresīvi, gājām pēc uzbrukuma bumbām... Bet ja mēs gribam izcīnīt čempionu titulu, tad ikvienam spēlētājam ir pirms spēles tai ir nopietni jāgatavojas!”

Paldies mūsu lieliskajiem līdzjutējiem, kas bija ieradušies kuplā pulkā – jūs godam izcīnījāt savu cīņu ar karstasinīgajiem „buku” faniem! 

„Ramirent” NBL, 9.03.2022., Jēkabpils sporta halle
BK „Jēkabpils” – „Gulbenes Buki/BJSS” 72:62  (18:19, 17:11, 20:17, 17:15)
BK „Jēkabpils”: Aleksejevs 11 (8ab), Vīņauds 13 (4rp), Bērziņš 12, Bēts 10 (6ab), Strauts 8, Mednis 6, Arnītis 4, Sokolovs 3, Večens 2 (13rp), Ermansons, Ivanovs.

Nākamā BK „Jēkabpils” spēle notiks otrdien, 15. martā, viesos pie „BA Turība” basketbolistiem. 

BK „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils novada pašvaldība, SIA „Pata”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA „Mikor”, SIA „Astarte-Nafta”, SIA „Hektors”, Jēkabpils sporta centrs, „Drukas Nams”, „Apdruka24.lv”.

Atstājiet komentāru