2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Aleksejevs – februāra MVP, martā BK “Jēkabpils” aizvadīs trīs mājas spēles

Aleksejevs – februāra MVP, martā BK “Jēkabpils” aizvadīs trīs mājas spēles


Ir sācis pēdējais mēnesis pirms “Ramirent” Nacionālās basketbola līgas izslēgšanas spēlēm, un BK „Jēkabpils” komandai līgas pamatturnīrā vēl gaidāmas piecas spēles. Marts pienācis vēl ar kādu iepriecinošu ziņu – Latvijas Basketbola savienība paziņojusi februāra līgas vērtīgākos spēlētājus un Austrumu konkurencē par tādu ir kļuvis Jurijs Aleksejevs, informē BK Jēkabpils sabiedriskās attiecības.

Februārī BK „Jēkabpils” visās piecās cīņas izcīnīja uzvaras, un Jurijs vidēji katrā spēlē guva 12,2 punktus, izcīnīja 7,4 atlēkušās bumbas un nopelnīja 17 efektivitātes punktus.

BK “Jēkabpils” šobrīd ar 13 uzvarām un diviem zaudējumiem atrodas rezultātu tabulas augšgalā, blakus “Gulbenes Buki/BJSS, kam ir 12 uzvaras un viens zaudējums.

“Lūšiem” martā atlikušas piecas spēles, trīs mājās un divas viesos:
•    piektdien, 4.03., plkst. 20.00 Jēkabpils sporta hallē pret “BA Turība”;
•    trešdien, 9.03., plkst. 20.00 Jēkabpils sporta hallē pret “Gulbenes Buki/BJSS”;
•    otrdien, 15.03., plkst. 18.30 BA Turība sporta zālē pret “BA Turība”;
•    piektdien, 25.03., plkst. 20.00 Jēkabpils sporta hallē pret “Valmiera Glass-2”;
•    sestdien, 26.03., plkst. 13.00 Hanzas vsk. pret “Latvijas Universitāte/BS Rīga”. 

Tuvākā spēle ir jau šo piektdien, 4. martā pret BA “Turība” basketbolistiem, kuriem gan līdz šim ir izdevies tikt tikai pie četrām uzvarām 15 spēlēs. Ar viņiem “Jēkabpils” šosezon vēl nav tikušies, un viss vēl priekšā. 

Lielāko intrigu sola mačs pret gulbeniešiem, jo tieši viņi bija tie, kas 18. decembrī savā mājas laukumā sagādāja jēkabpiliešiem zaudējumu ar 74:86. 

25.martā “Jēkabpils” uzņems valmieriešus. Pirmajā tikšanās reizē, 10. februārī, Valmierā mūsējie izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 97:79, un arī šoreiz plāns ir tāds pats. 

Atšķirībā no sezonas pirmās puses, kad spēle “lūšiem” laukumā nevedās un tika piedzīvoti pirmie zaudējumi kopš tika uzsākta dalība otrajā divīzijā, pēdējā laikā jēkabpilieši arvien labāk demonstrē veiksmīgu savstarpējo saspēli, ir atgriezies cīņasspars un neatlaidība cīņā par bumbu. Sniegums kļuvis pārliecinošs tieši pirms izšķirošajiem pavasara mačiem, un tas ir labi.

Rezultatīvākais punktu guvējs šobrīd “Jēkabpils” sastāvā ar vidēji katrā spēlē sakrātiem 13,6 punktiem ir Mārtiņš Vīņauds. Te gan jāmin, ka visa komanda ir līdzvērtīga, jo desmit spēlētāji vidēji spēlē guvuši vismaz 10 punktus. Vissekmīgāk zem groziem atlēkušās bumbas izcīna Jurijs Aleksejevs (vidēji spēlē 7,7), bet komandas biedrus ar rezultatīvām piespēlēm vislabāk apgādā Kārlis Večens (vidēji 7,6). 

Spēli kopējās tribīnēs Jēkabpils sporta hallē var vērot līdzjutēji ar sadarbspējīgiem Covid-19 sertifikātiem, kā arī bērni līdz 18 gadu vecumam, neuzrādot nekādus ar Covid-19 saistītus dokumentus. Apmeklētājiem visu laiku pareizi jāvalkā medicīniskās sejas maskas vai FFP2 respiratori un jāievēro distance. 

BK „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils novada pašvaldība, SIA „Pata”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA „Mikor”, SIA „Astarte-Nafta”, SIA „Hektors”, Jēkabpils sporta centrs, „Drukas Nams”, „Apdruka24.lv”.

Atstājiet komentāru