2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

BK “Jēkabpils” Valmierā izcīna desmito uzvaru

BK “Jēkabpils” Valmierā izcīna desmito uzvaru

Ceturtdien, 10. februārī, Valmieras Olimpiskajā centrā BK “Jēkabpils” izcīnīja spraigu uzvaru pret nepiekāpīgajiem mājiniekiem – “Valmiera GLASS-2”. “Lūši” savu divpadsmito “Ramirent” Nacionālās basketbola līgas spēli noslēdza ar rezultātu 97:79. Rezultatīvākais cīnītājs jēkabpiliešu rindās bija Roberts Mednis, kopā sakrājot 20 punktus, informē BK Jēkabpils sabiediskās attiecības.

Mājinieki labi demonstrēja viņiem iemācītās basketbola spēles pamatvērtības un neatlaidīgi cīnījās no pirmās līdz pēdējai sekundei. Pretinieku rindās satikām jēkabpilieti Kristeru Elksnīti, bet treneru korpusā – ilggadējo BK “Jēkabpils” spēlētāju Oskaru Virsi. Ar jēkabpiliešiem viņi sasveicinājās, maču uzsākot ar desmit bezatbildes punktiem, liekot “lūšiem” ņemt minūtes pārtraukumu pārdomām. Līdz pirmās ceturtdaļas izskaņai “Jēkabpils” gan rezultātu izlīdzināja – 22:22 un turpmāko spēli aizvadīja, atrodoties lielākoties desmit vai vairāk punktus priekšā valmieriešiem. Lai gan “Jēkabpils” izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 97:79, tomēr cīņa bija smaga un mājinieku cīņasspars neļāva atslābt ne mirkli.

Visvairāk – 20 punktus, trāpot septiņus no desmit metieniem no groza apakšas un realizējot visus sešus soda metienus, guva Roberts Mednis. Uzvarā būtiski palīdzēja arī Jurijs Aleksejevs, kurš nokārtoja “double-double” – 15 punkti un 12 bumbas zem groziem, 17 punktus pievienoja Lauris Bērziņš un vēl 15 – Mārtiņš Vīņauds.

BK “Jēkabpils” treneris Artūrs Brūniņš bija apmierināts ar komandas sniegumu: “Otrā ceturtdaļa bija ļoti laba tieši aizsardzības ziņā, trešajā nedaudz atlaidām, nebijām vairs tik agresīvi. Jāatzīmē, ka pretinieks ļoti labi cīnījās, ne brīdi nepadevās un beigās tā spēle varēja sagriezties visādi, bet mūsu puiši parādīja pieredzi, azartu un aukstasinību un visu nokārtoja tā, kā tām jābūt.”

“Ramirent” NBL, 10.02.2022., Valmieras Olimpiskais centrs
BK “Jēkabpils” – “Valmiera GLASS-2” 97:79 (22:22, 28:14, 23:22, 24:21)
“Jēkabpils”: Mednis 20, Bērziņš 17, Aleksejevs 15 (12ab), Vīņauds 15, Arnītis 8, Sokolovs 7 (6ab, 6rp), Ermansons 5 (7ab), Bēts 5, Večens 3 (9rp), Strauts 2.

Nākamo spēli BK “Jēkabpils” aizvadīs piektdien, 18. februārī, plkst. 20.00 Jēkabpils sporta hallē. Pretiniekos – “BK Ogre/BS Ogre”. 

BK „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils novada pašvaldība, SIA „Pata”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA „Mikor”, SIA „Astarte-Nafta”, SIA „Hektors”, Jēkabpils sporta centrs, „Drukas Nams”, „Apdruka24.lv”.

Atstājiet komentāru