2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

“Lūši” mērosies spēkiem ar Gailīša trenēto “LUBS Rīga”

“Lūši” mērosies spēkiem ar Gailīša trenēto “LUBS Rīga”

Uz nākamo basketbola spēli Jēkabpils sporta hallē līdzjutējus aicina BK “Jēkabpils”, kas piektdien, 28. janvārī, plkst. 19.00 “Ramirent” Nacionālās Basketbola līgas ietvaros savā laukumā uzņems “Latvijas Universitātes/BS Rīga” basketbolistus. Spēli varēs vērot gan klātienē, gan Latvijas Basketbola savienības “Youtube” kontā, informē BK Jēkabpils sabiedriskās attiecības.

Pretējā laukuma pusē redzēsim treneri Gunāru Gailīti, kurš pirms četrām sezonām bija “lūšu” trenera Rūdolfa Rozīša asistents. 

Šobrīd Gailīša trenētās komandas bilancē ir sešas uzvaras un pieci zaudējumi. Rīdzinieki pieveikuši “BK Ogre/BS Ogre” (96:56), , “BA Turība” (73:57), “Valmiera GLASS-2” (84:74), “OC Limbaži” (85:69), bet pret “BJBS Rīga/A. Kraukļa VEF” pirmajā tikšanās reizē izcīnījuši uzvaru (81:60), bet otrajā - piedzīvojuši zaudējumu (82:92). Līdzīgi arī ar BK “Līvāni” - pirmajā spēlē - zaudējums (87:89) , bet otrajā - uzvara (74:72). Vēl zaudējumi piedzīvoti pret “RSU/VEF Rīga” (68:72), “Gulbenes Buki/BJSS” (64:72) un “VEF BA Valkā” (69:75). 

Rezultatīvākais spēlētājs “Latvijas Universitātes/BS Rīga” rindās ir Raimonds Stašāns, kurš aizvadītajās 10 spēlēs vidēji guvis 16,5 punktus, kā arī atdevis 3,8 rezultatīvas piespēles. Zem groziem vismērķtiecīgāk cīnās Rihards Aleksandrovs, vidēji spēlē izcīnot 8,5 atlēkušās bumbas. Pēdējās divās spēlēs piedalījies un ar augstiem rādītājiem izcēlies Gustavs Kārlis Kampuss (vidēji 20,5 punkti, 10,5 bumbas zem groziem un 3,5 rezultatīvas piespēles). 

BK “Jēkabpils” kontā ir septiņi panākumi un divi zaudējumi. Uzvaras izcīnītas pret BK “Līvāni” (85:68), “BJBS Rīga/A.Kraukļa VEF” (85:73), “RSU VEF Rīga” (77:76), “BK Ogre/BS Ogre” (83:76), abās spēlēs pret “VEF BA Valkā (98:60 un 97:72), savukārt pret “OC Limbaži” viens mačs tika uzvarēts (100:78), bet otrs – zaudēts (91:83), zaudējums piedzīvots arī viesos pret šī brīža Austrumu grupas līderiem – “Gulbenes Buki/BJSS” (74:86). 

Rezultatīvākais punktu guvējs “lūšu” sastāvā ar vidēji katrā spēlē sakrātiem 16,3 punktiem ir Sandis Bēts, vissekmīgāk zem groziem atlēkušās bumbas izcīna Roberts Mednis (vidēji spēlē 6,7), bet komandas biedrus ar rezultatīvām piespēlēm vislabāk apgādā Kārlis Večens (vidēji 7,8). Aizvadītajā spēlē debitēja divi basketbolisti - Juris Kalniņš atzīmējās ar 23 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām, bet Nauris Bikovs sakrāja septiņus punktus. 

Uz spēlēm Jēkabpils sporta hallē tiek aicināti līdzjutēji! “Zaļajā zonā” spēli var vērot apmeklētāji ar sadarbspējīgiem Covid-19 sertifikātiem, kā arī bērni no 12 gadiem, uzrādot testēšanas sertifikātu vai laboratorijas izziņu par pēdējo 72 stundu laikā veikta skrīninga testu ar negatīvu rezultātu. Uz “ģimeņu zonu” "2. stāva tribīnēs tiek aicinātas ģimenes ar sertifikātiem un bērniem līdz 12 gadu vecumam bez sertifikātiem. 
 
Apmeklētājiem visu laiku pareizi jāvalkā sejas aizsegi un jāievēro distance. Spēles laikā sēdvietu var pamest tikai lai apmeklētu labierīcības. Apmeklētājiem reizē ar sertifikātu jāuzrāda arī personu apliecinošs dokuments. 
 
BK „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils novada pašvaldība, SIA „Pata”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA „Mikor”, SIA „Astarte-Nafta”, SIA „Hektors”, Jēkabpils sporta centrs, „Drukas Nams”, „Apdruka24.lv”.

Atstājiet komentāru