2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpiliešiem ceturtā uzvara „Ramirent” Nacionālajā basketbola līgā

Jēkabpiliešiem ceturtā uzvara „Ramirent” Nacionālajā basketbola līgā

Sestdien, 4. decembrī, Rīgas Teikas vidusskolā “Ramirent” Nacionālās basketbola līgas ietvaros BK “Jēkabpils” izcīnīja ceturto uzvaru četrās spēlēs, ar 85:73 pieveicot “BJBS Rīga/A. Kraukļa VEF” komandu. Rezultatīvākie “lūši” bija Sandis Bēts un Jurijs Aleksejevs. Sandis komandas uzvarā ieguldīja 20 punktus, bet Jurijs – 18 punktus, astoņas bumbas zem groziem un sešas rezultatīvas piespēles, informē BK Jēkabpils sabiedriskās attiecības. 

Jēkabpiliešiem uzvara nenācās viegli. Spēlē ātrāk iejutās mājinieki, un pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar 14:17 rīdzinieku labā. Atlikušajā cīņas laikā „lūši” atrada iespējas un spēkus, lai vairāk vai  mazāk pārliecinoši turētu vadības grožus savās rokās un izcīnītu panākumu ar rezultātu 85:73. 

Divi no „Jēkabpils” spēlētājiem – Mārtiņš Vīņauds un Rihards Strauts – šobrīd Beļģijā cīnās „NATO SHAPE 2021” turnīrā NBS/Latvijas vīriešu izlases sastāvā, tāpēc lielāks spēles laiks un iespējas sevi pierādīt šajā mačā tika jaunajiem jēkabpiliešiem – Edgaram Ivanovam un Matīsam Koļesinskim. Edgars laukumā pavadīja 14 ar pusi minūtes un guva trīs punktus, bet Matīss 19 minūtēs tika pie diviem punktiem un atdeva divas rezultatīvas piespēles. Kā pēc spēles teica BK „Jēkabpils” treneris Artūrs Brūniņš: „Punkti nav galvenais, bet es gribētu no viņiem redzēt lielāku pašatdevi laukumā, lai viņi nopelna komandas biedru uzticību. Ir jāiet ātrā pārejā pāri laukumam uzbrukumā un jābūt agresīviem aizsardzībā, bet pagaidām ar to mums ir problēmas. Mēs to visu izrunājām, un es ceru, ka puiši jau nākamajā mačā šos uzdevumus pildīs, jo bez viņiem mēs nevaram, viņiem ir jābūt rotācijā.”

Jautāts par kopējo spēles raksturojumu, treneris atzīst, ka ir kur piestrādāt: „Mums bija liels auguma un spēka pārsvars, bet no tuvās distances mēs metām ar ļoti zemu precizitāti, iespējams, ka tieši tāpēc spēle bija tik līdzīga. Mums ir divi garie spēlētāji, un mēs nedrīkstam viņus neizmantot. Tiklīdz sākām bumbu iespēlēt tuvāk grozam, rezultāts uzlabojās. Ja aizsardzība viņiem nodrošinās brīvākus metienus, viss būs kārtībā. Svarīgākais uzdevums ir uzbrukumā atgūt pārliecību, kas viņiem šobrīd ir kaut kur pazudusi, un, protams, arī sakārtot aizsardzību!”

„Ramirent” NBL, 4.12.2021. Rīgas Teikas vidusskola
BK „Jēkabpils” – „BJBS Rīga/A. Kraukļa VEF” 85:73 (14:17, 17:8, 27:22, 27:26)
BK „Jēkabpils”: Bēts 20, Aleksejevs 18 (8ab, 6rp), Sokolovs 13 (7rp), Bērziņš 13 (2p – 5/6), Mednis 8 (11ab), Ermansons 4, Večens 4, Ivanovs 3, Koļesinskis 2.

Nākamo spēli BK „Jēkabpils” aizvadīs piektdien, 10. decembrī, plkst. 19.00, kad Jēkabpils sporta hallē uzņems „OC Limbaži” basketbolistus. 

BK „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils novada pašvaldība, SIA „Pata”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA „Mikor”, SIA „Astarte-Nafta”, SIA „Hektors”, Jēkabpils sporta centrs, „Drukas Nams”, „Apdruka24.lv”.

Atstājiet komentāru