2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

BK “Jēkabpils” Užavas kausa pirmo spēli noslēdz ar divu punktu handikapu

BK “Jēkabpils” Užavas kausa pirmo spēli noslēdz ar divu punktu handikapu

Piektdien, 19. novembrī, ar spraigu spēli Līvānu 1. vidusskolas zālē sanākušos līdzjutējus iepriecināja BK “Jēkabpils” un BK “Līvāni” komandas, kas cīnījās par uzvaru Latvijas Basketbola Užavas kausā. Ar divu punktu pārsvaru šo maču noslēdza “lūši” - 80:78. Rezultatīvākais viesu vidū bija Mārtiņš Vīņauds, kurš guva 17 punktus, informē BK Jēkabpils sabiedriskās attiecības.

Spēle izvērsās spraiga - septiņas reizes mainījās vadība, un astoņas reizes rezultāts bija neizšķirts. Intriga turpinājās līdz pat pēdējām sekundēm. Pēdējo ceturtdaļu mājinieki, tiecoties pēc uzvaras, iesāka ar 13 bezatbildes punktiem pēc kārtas, panākot deviņu punktu pārsvaru (61:70), bet “lūši” kārtējo reizi atspēlējās un atbildes spēli mājas laukumā iesāks ar divu punktu handikapu (80:78). Kausa izcīņā uzvarētājs tiks noteikts divu spēļu summā. 

Jēkabpiliešu rindās visvairāk - 17 punktus - uzvarā ieguldīja Mārtiņš Vīņauds, viņam arī septiņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. 15 punktus un septiņas bumbas zem groziem pievienoja Sandis Bēts, bet 14 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles komandas kontā ieskaitīja Kārlis Večens. 

BK “Jēkabpils” treneris Artūrs Brūniņš pēc spēles kritiski novērtēja savējos un uzteica pretiniekus: ““Līvāni” ātrāk “iegāja” spēlē, bet mēs nespējām pielāgoties - bumba šļuka ārā no rokām, metieni nekrita, piespēles nevarējām noķert un normāli atdot, bija daudz nepiespiesto kļūdu. Godīgi sakot, es domāju, ka pretinieku komanda šodien vairāk gribēja vinnēt, viņi plēsās pēc visām bumbām, mēs - pēc katras trešās… Viņi noķēra spēles garšu, un tas viņiem nesa vērā ņemamu pienesumu. Jā, mums arī bija uzplaiksnījumi aizsardzībā, bet viņi bija mentāli sagatavojušies un šodien izskatījās labāk. Bet es tik un tā priecājos par uzvaru! Šī gan ir tikai pusspēle, tāpēc gaidām visus uz atbildes maču piektdien mājās! Spēle nebūs viegla, bet es domāju, ka puiši paši saprot, ka te nevarēs ar pusspēku spēlēt, bet būs jāiet uz pilnu klapi, un tad jau viss būs kārtībā!”

Latvijas Basketbola Užavas kauss, Līvānu 1. vsk., 19.11.2021.
BK “Jēkabpils” - BK “Līvāni” 80:78 (18:18, 19:24, 24:18, 19:18)

BK “Jēkabpils”: Vīņauds 17 (7ab, 5 rp), Bēts 15 (7ab), Večens 14 (7ab, 7rp), Strauts 10, Sokolovs 10, Mednis 9, Bērziņš 5, Ermansons, Koļesinskis, Ivanovs.
 
Uz otru maču abas komandas tiksies piektdien, 26. novembrī, plkst. 19.00 Jēkabpils sporta hallē. Līdzjutēji tiek aicināti apmeklēt spēli “zaļajā režīmā”.

BK „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils novada pašvaldība, SIA „Pata”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA „Mikor”, SIA „Astarte-Nafta”, SIA „Hektors”, Jēkabpils sporta centrs, „Drukas Nams”, „Apdruka24.lv”.

Atstājiet komentāru