2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Sestdien Latvijas volejbola čempionāta finālsērijā Jēkabpilī būs izšķirīgā spēle

Ceturtdien “zelta sērijā” savā laukumā iespēju pabeigt sēriju savā labā neizmantoja “RTU Robežsardze”/“Jūrmala” komanda, uzvaru gūstot SK “Jēkabpils Lūši” volejbolistiem. Sērijā tagad ir neizšķirts 2-2, un izšķirīgā spēle sestdien notiks Jēkabpilī.

Finālsērijas ceturtajā mačā Jūrmalā SK “Jēkabpils Lūši” viesos pieveica “RTU Robežsardze”/“Jūrmala” ar 3-1 (25:16, 23:25, 25:18, 25:23).
Pirmajā setā pēc Armanda Āboliņa uzbrukuma viesi izvirzījās vadībā ar 3:0, taču ar trim Aleksandra Avdejeva gūtiem punktiem mājinieki drīz panāca 4:4. Pēc 6:6 mājiniekiem gadījās piecu punktu “bedre” – 6:11. Pietuvoties “RTU Robežsardze”/“Jūrmala” komandai neizdevās – 16:25.

Otrā seta sākumā ritēja līdzīga spēle, kurā biežāk vadībā bija “lūši”, taču šoreiz jau viņi ļāva pretiniekiem gūt piecus punktus pēc kārtas, trīsreiz kļūdoties pašiem un divus punktus sakrājot Renāram Paulam Jansonam, kas nozīmēja 19:14 mājinieku labā. Jēkabpiliešiem izdevās pietuvoties līdz viena punkta atstarpei, bet ne vairāk – 25:23 mājinieku labā, un pa setiem – 1-1.
Trešo setu “Jēkabpils Lūši” uzsāka ar 7:0 izrāvienu. Seta turpinājumā Jūrmalas klubs atpūtināja komandas uzbrukuma līderus – Jansonu un Avdejevu –, bet rezultāta starpība saglabājās tā pati, viesiem uzvarot ar 25:18.

Ceturto setu ar 3:0 un 7:2 labāk sāka mājinieki, taču pēc četriem Kristapa Šmita gūtiem punktiem, no kuriem pēdējais bija “eiss”, viesi panāca 8:8, brīdi vēlāk pēc Gustava Freimaņa netveramas serves izvirzoties arī vadībā – 10:9. Pēc 10:11 jēkabpilieši guva piecus punktus pēc kārtas 15:11. Kaut arī  mājinieki panāca 20:20 un 23:23, pēdējos divus vārdus setā (25:23) un spēlē teica “lūši”.

“Cīņasspars mums šodien palīdzēja,” tūlīt pēc mača LTV7 kanālam teica Šmits, kuram vakar apritēja 23 gadi. “Cīnījāmies līdz galam, un tāpēc tāds iznākums.”
“Lūši” ir atspēlējušies no 0-2 sērijā un pēdējā sērijas mačā var kļūt par to reto komandu, kam izdevies atspēlēties šādā situācijā un izcīnīt zelta medaļas.
“Atpakaļceļa pēc 0-2 nebija. Tagad darām visu, lai izlabotu savas kļūdas, un virzāmies uz priekšu,” lakonisks bija spēlētājs.

Uzvarētāju rindās Šmits guva 20 punktus, bet rezultatīvākais jēkabpiliešu rindās ar 25 punktiem bija izšķirīgā punkta autors Jānis Medenis, kurš četrus punktus sakrāja blokā un divus – ar servi. 13 punktus, no kuriem trīs gūti blokā, savāca Armands Āboliņš.

Mājiniekiem 18 punktus guva Avdejevs, 13 punktus – Jansons, kuram trīs bloki. Astoņi punkti Patrika Pinkas kontā, bet septiņus, no kuriem seši gūti ar “eisiem”, sakrāja sērijas labākais servētājs cēlājs Vitālijs Ščitkovs.

Sērijā līdz trim uzvarām ir neizšķirts – 2-2

Izšķirošā finālspēle notiks 3. aprīlī pulkstens 19:10 Jēkabpilī, tiešraide LTV7 kanālā.

Atstājiet komentāru