2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Lūši spēles galotnē piekāpjas Jūrmalas komandai

Jēkabpils Lūši spēles galotnē piekāpjas Jūrmalas komandai

Svētdien “zelta sēriju” ar uzvaru savā laukumā uzsāka “RTU Robežsardze”/“Jūrmala”, bet dienu iepriekš cīņā par bronzas medaļām pirmo panākumu izcīnīja “Daugavpils Universitāte”/“Ezerzeme” volejbola klubs.

Finālā svētdien Jūrmalā pirmajā mačā sērijā līdz trim uzvarām panākumu svinēja “RTU Robežsardze”/“Jūrmala”, kas pieveica SK “Jēkabpils Lūši” ar 3-2 (25:17, 18:25, 25:18, 15:25, 15:9).
Mājinieki jau no pirmā seta sākuma izvirzījās vadībā ar 4:1, viesiem trīsreiz sitot autā. Tuvāk par divu punktu pārsvaru “lūši” netika laisti, bet pēc 19:16 mājinieki guva četrus punktus pēc kārtas, no kuriem Vitālijs Ščitkovs trīs sakrāja ar “eisiem”. Setā ar 25:17 uzvarēja jūrmalnieki.

Otrajā setā pēc divām Patrika Pinkas kļūdām viesi pirmoreiz spēlē izvirzījās vadībā – 6:4. Izšķirošo pārsvaru viesi panāca seta vidū, kad pēc 13:10 guva piecus punktus pēc kārtas, ar Vladislava Blumberga uzbrukumu panākot 18:10 un setu uzvarot ar 25:18.

Trešajā setā pēc 2:0 jēkabpiliešu labā Jūrmalas volejbolisti rezultātu izlīdzināja un panāca viena – triju punktu pārsvaru. Pēc Edgara Šimanska bloka mājinieki atrāvās līdz 15:10 un setu aizvadīja līdz uzvarai – 25:18, nonākot viena uzvarēta seta attālumā no panākuma pirmajā finālcīņā.

Ceturtais sets sākās ar viesu pārsvaru, kad pēc pāris mājinieku kļūdām uzbrukumā “lūši” panāca 4:1, turpinājumā pieaudzējot pārsvaru un svinot uzvaru setā ar 25:15.
Piektajā setā pēc līdzīga sākuma mājinieki guva piecus punktus pēc kārtas, panākot 9:5 savā labā. Pēc Kristera Dardzāna bloka jēkabpilieši pietuvojās līdz 8:10, taču uz to ar trim pēc kārtas gūtiem punktiem atbildēja “RTU Robežsardze”/“Jūrmala” volejbolisti, svinot uzvaru setā ar 15:9 un panākot vadību sērijā ar 1-0.

Uzvarētāju labā 21 punktu guva Renārs Pauls Jansons, par diviem mazāk – Aleksandrs Avdejevs, kurš četrreiz izcēlās blokā. Deviņi punkti (trīs – blokā) tika Šimanskim, pa astoņiem – Patrikam Pinkam un cēlājam Ščitkovam, kurš četrus no tiem guva ar netveramām servēm, bet trīs – blokā.

Viesiem 21 punkts tika Kristapam Šmitam, pa 13 punktiem sakrāja Vladislavs Blumbergs un Kristers Dardzāns, kuriem attiecīgi seši un trīs bloki. Pa septiņiem punktiem guva Gustavs Freimanis un Armands Āboliņš.

“Katrā no setiem uzvarēja tā komanda, kas agresīvāk uzservēja. Pirmajā setā mēs labāk servējām un darbojāmies servju uzņemšanā, otrajā viņi sāka labāk servēt, mēs varbūt nedaudz iekritām servju uzņemšanā. Trešajā setā mēs šajos elementos bijām labāki, ceturtajā – pretinieki. Kopumā setos uzvarēja tā komanda, kas spēlēja agresīvāk,” pēc mača tiešraidē LTV7 kanālā teica jūrmalnieku “libero” Ingars Ivanovs.

Viesiem bija priekšrocības pirms spēles, jo Jūrmalas komanda desmit dienas Covid-19 ierobežojumu dēļ bija spiesta iztikt bez koptreniņiem.
“Nosēdējām 10 dienas mājās, taču uzskatu, ka pēc tam esam labi pastrādājuši. Tas ir fināls, volejbola svētki, un abas komandas grib uzvarēt, neskatoties uz kondīciju. Kopumā bija foršs volejbols,” saka Latvijas izlases spēlētājs.

Ivanovs bilst, ka, protams, pirms došanās uz divām cīņām Jēkabpilī, kas notiks trešdien un svētdien, ir patīkami izvirzīties vadībā sērijā ar 1-0. “Tomēr pirms nākamās spēles tas neko nenozīmē – otrais mačs atkal sāksies ar 0:0,” saka spēlētājs.

Atstājiet komentāru