2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Ceturtdien ar Jēkabpils un Jelgavas komandu līdzdalību sākas Latvijas čempionāta pusfināli

Ceturtdien ar Jēkabpils un Jelgavas komandu līdzdalību sākas Latvijas čempionāta pusfināli

Latvijas čempionāta pusfināli sāksies ar SK “Jēkabpils Lūši” un VK “Biolars”/“Jelgava” cīņām.

Spēcīgākie Latvijas vīriešu klubi sadalīs godalgas Latvijas čempionātā no 4. marta līdz 3. aprīlim. Vispirms komandas pusfinālos līdz divām uzvarām noskaidros lielā un mazā fināla dalībniekus, bet no 20. marta sāksies cīņas par zelta un bronzas medaļām. Sērijā par pirmo vietu būs nepieciešamas trīs vienas komandas uzvaras, sērijā par bronzas godalgām – divas.
Pirmā pusfināla cīņa notiks ceturtdien Jēkabpilī, otrā – sestdien Jelgavā, bet trešā, ja nepieciešams, – svētdien Jēkabpilī.

“RTU Robežsardze”/“Jūrmala” un “Daugavpils Universitāte”/“Ezerzeme” volejbolisti Covid-19 ierobežojumu dēļ sau pusfinālu plāno uzsākt vēlāk – 13. martā.
Savukārt sievietēm svētdien jau tika aizvadīta pirmā no atlikušajām Latvijas čempionāta pamatturnīra spēlēm, kurā četras Baltijas līgas pārstāves izspēlē šosezon neizspēlētās cīņas, lai noteiktu komandu reitingu pirms izslēgšanas cīņām. Tajā Daugavpils VK “miLATss” savā laukumā ar 3-0 (25:22, 25:22, 25:20) pieveica RSU/MVS.

Arī šonedēļ divi mači notiks Daugavpilī, uz kurieni ciemos brauks RVS/LU un VK “Jelgava”.
Šajā turnīrā komandas pa divām reizēm tiekas katra ar katru, un pagaidām vadībā ar 10 punktiem četros mačos ir RVS/LU. VK “Jelgava” piecās spēlēs sakrājusi septiņus punktus, bet pa pieciem punktiem četrās un piecās cīņās ir attiecīgi VK “miLATss” un RSU/MVS.

“Play-off” turnīrā vispirms divi pusfināla pāri sērijā līdz divām uzvarām noskaidros finālistus, bet pēc tam “zelta” sērija tiks aizvadīta līdz trim un “bronzas” – līdz divām uzvarām.

Atstājiet komentāru