2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Superkausu iegūst SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti

Superkausu iegūst SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti

Par pirmajiem Superkausa ieguvējiem volejbolā vīriešiem svētdien kļuva SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti, kuri piecos setos pieveica “RTU Robežsardze”/“Jūrmala” vienību.

SK “Jēkabpils Lūši” komanda uzvarēja pretiniekus ar 3-2 (24:26, 25:23, 25:18, 19:25, 15:11).

Pirmajā setā, ko ar 26:24 uzvarēja jūrmalnieki, sākumā labāk veicās pretiniekiem, kuri panāca viena – divu punktu pārsvaru. Pirmoreiz vadībā seta uzvarētāji nonāca vien seta vidū – 11:10. Pēc Renāra Paula Jansona kļūdas uzbrukumā vadībā atkal izvirzījās jēkabpilieši – 21:20, pēc Zigurda Adamoviča bloka panākot pat 23:21. Tomēr izšķirīgajos brīžos labāk darbojās jūrmalnieki, Aleksandram Avdejevam pieliekot punktu ar bloku – 26:24.

Otrais noritēja jēkabpiliešu zīmē, pēc Pāvela Jemeļjanova bloka panākot 12:7. “RTU Robežsardze”/“Jūrmala” tuvojās un panāca viena punkta deficītu, taču pirmo setbumbu “lūšiem” izmantot palīdzēja jūrmalnieks Renārs Pauls Jansons, kurš servi raidīja pāri laukumam – 23:25.

Trešajā setā jēkabpilieši pēc pretinieku cēlāja Vitālija Ščitkova kļūdas piespēlē panāca 9:6, taču pēc līdzīgas Edvīnam Skrūderam konstatētas kļūdas tika panākts neizšķirts 10:10. Turpinājumā pussolīti priekšā atradās “lūši”, kuri seta beigās pieaudzēja pārsvaru līdz 25:18, setu ar bloku pret Ščitkovu pabeidzot Vladislavam Blumbergam.

Ceturtajā setā pēc Patrika Pinkas uzbrukuma vadībā ar 5:1 izvirzījās “RTU Robežsardze”/“Jūrmala”, taču pēc Armanda Āboliņa diviem gūtiem punktiem blokā un uzbrukumā rezultāts jau bija 8:8. Pēc Jemeļjanova kļūdas uzbrukumā jūrmalnieki panāca 18:14 un pēc Jansona uzbrukuma pabeidza setu ar uzvaru (25:19), kas nozīmēja piekto setu tāpat kā pirms tam sieviešu

Superkausa izcīņā.

Izšķirošajā setā pēc līdzīga sākuma 7:5 savā labā, pateicoties diviem apturētiem Aleksandra Avdejeva uzbrukumiem, otrajā gadījumā viņu bloķējot vienam Skrūderam, panāca jēkabpilieši. Tūlīt Avdejevs ar uzbrukumu panāca 7:7, taču turpinājumā nedaudz labāki bija SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti, pēdējo punktu ar “eisu” gūstot Kristapam Šmitam – 15:11.
Uzvarētāju labā 26 punktus, no kuriem trīs bija neatvairāmas serves, guva Šmits, par punktu mazāk Jemeļjanovam, kurš trīs punktus guva blokā, bet 10 punktus sakrāja Āboliņš.

Pretinieku rindās 20 punkti tika Avdejevam, 18 punkti, tai skaitā trīs blokā, - Jansonam, bet 16 punktus sakrāja Pinka.
“Cīnījāmies līdz galam. Bija ļoti grūti, bet mēs neko viegli citiem neatdodam,” pēc spēles LVT7 tiešraidē teica Šmits. “Mēs gatavojamies jebkurai spēlei vienādi. Neko speciālu Superkausam negatavojām. Mēs vienkārši darījām savu darbu, gatavojamies katrai spēlei vienādi un ejam laukumā.”

“Pēc trešā seta, kad bijām vadībā ar 2-1, it kā nedaudz nomierinājos, bet ceturtajā setā jūrmalnieki mūs diezgan pārliecinoši vinnēja, un tad stresa deva bija pamatīga,” televīzijas tiešraidē teica uzvarētāju galvenais treneris Mārcis Obrumans.

Šī bija trešā jēkabpiliešu uzvara šajā sezonā pār Jūrmalas klubu.
“Šajos Covid-19 apstākļos, katra iespēja, kad varam iegūt kādu titulu, ir kā svētki. Kaut arī bez skatītājiem. Jau, ienākot zālē un redzot, kā meitenes spēlē, svētku sajūta bija,” saka treneris.
Par vērtīgāko spēlētāju Jēkabpils komandā tika atzīts Jemeļjanovs, bet Jūrmalas klubā – Ščitkovs.

Atstājiet komentāru