2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Pozitīvā gaisotnē aizvadīta pirmā „Basketbola diena” Jēkabpilī (FOTO, VIDEO)

  • 06 marts 2020 --

Piektdien, 28. februārī Jēkabpils sporta namā risinājās BK „Jēkabpils” organizētās „Basketbola dienas” aktivitātes. Pusdienlaikā basketbola laukumu  piepildīja vairāk nekā 100 pirmklasnieku smiekli un čalas, savukārt vakarpusē uz tikšanos ar komandu ieradās līdzjutēji, bet diena noslēdzās ar „lūšu” maču pret „Ezerzemes/Rēzeknes” komandu, kurā jēkabpilieši izcīnīja uzvaru ar 81:50.

Dienas aizraujošākais un emocijām bagātākais notikums noteikti bija pasākums ar Jēkabpils skolu skolēniem. Bērni iepazinās ar BK „Jēkabpils” komandu, apguva dažādus basketbola elementus, iejutās līdzjutēju lomā, kā arī visi kopā uzspēlēja basketbolu. 

Tikšanās ar faniem noritēja šaurā, bet draudzīgā lokā. BK „Jēkabpils” basketbolisti dalījās iespaidos par šo sezonu, atcerējās spraigākās cīņas un piedzīvotās emocijas. Par nedaudz sentimentālu brīdi kļuva komandas ģērbtuves apmeklēšana. Kluba ilggadējie spēlētāji pastāstīja par spilgtākajām emocijām, kas šeit piedzīvotas, tomēr lika arī noprast, ka daudz lietas, „kas notiek ģērbtuvē, paliek tikai ģērbtuvē”... Tikšanās noslēdzās ar trenera Agra Galvanovska pirmsspēles uzrunu.
 
BK „Jēkabpils” valdes priekšsēdētājs cer, ka ”Basketbola diena” varētu ar laiku kļūt par tradīciju: „Šīs dienas būtība ir atvērt sporta zāles durvis bērniem un viņu vecākiem, klātesot faniem un meistarkomandas spēlētājiem, popularizēt šo spēli – basketbolu!”

Kluba sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Irša norāda, ka šī nebūt nav pirmā komandas šīs sezonas sabiedriskā aktivitāte: „Basketbola kubs „Jēkabpils” turpina būt sabiedriski aktīvs un šosezon ir izdevies paveikt pat vairāk nekā citus gadus. Sezonas sākumā paviesojāmies Jēkabpils dzīvnieku patversmē, mūsu kluba basketbolisti piedalījās Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 100 gadu jubilejas ieskandināšanā, Ziemassvētkos organizējām apsveikuma kartiņu zīmēšanas konkursu bērniem un ar uzvarētājiem ballējāmies Jēkabpils Mežaparka kameršļukšanas trasē, un šodien ir „Basketbola diena”, kad mēs priecājamies uzņemt Jēkabpils pirmklasniekus!”

„Lūšu” regulārajā sezonā atlikušas vien divas spēles, abas izbraukumā. Pēc 16. marta gaidāmas pirmās izslēgšanas spēļu cīņas, kad Austrumu komandas tiksies ar Rietumu komandām. BK „Jēkabpils” ar uzvarētām visām spēlēm šobrīd pārliecinoši ieņem pirmo vietu „Ramirent” Latvijas Basketbola līgas” otrajā divīzijā un izslēgšanas spēles uzsāks kā līderi.

BK „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, SIA „Pata”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA „Mikor”, SIA „Astarte-Nafta”, SIA „Hektors”, AS „LNK Industries”, Jēkabpils sporta centrs, „Vērtīgs”, „repromo.lv”, SIA „AJV grupa”. 


Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
„BK „Jēkabpils”
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru