2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpilieši no LSVS 57. sporta spēlēm vieglatlētikā atved 16 medaļas (VIDEO)

  • 02 marts 2020 --

29. februārī Rīgas Nacionālajā sporta manēžā risinājās Latvijas sporta Veterānu – senioru savienības 57. pašvaldību sporta spēles vieglatlētikā un svaru bumbu celšanā telpās. Sacensībās piedalījās 440 vieglatlēti un 60 svaru bumbu cēlāji no Latvijas Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas, tajā skaitā arī 14 sportisti no Jēkabpils.


Sporta vecmeistari sacentās vairākās disciplīnās: 60 m, 200 m, 800 m un 1 jūdzes skrējienos, 3000 m soļošanā, tāllēkšanā, trīssoļlēkšanā, augstlēkšanā, lodes grūšanā un svaru bumbu celšanā.

Ineta Jerofejeva savā vecuma grupā izcīnīja zelta medaļu gan jūdzes, gan 800 m skrējienā. Pie zelta 3000 m soļojumā tika Aija Rogāle un Normunds Ivzāns. Uz augstākā goda pjedestāla pakāpien kāpa arī Ivars Timko, kurš izcīnīja 1. vietu savā vecuma grupā augstlēkšanā, un Aldonis Palkavnieks, kurš triumfēja 200 m skrējienā, viņam arī sudrabs 60 m skrējienā. 

Labi veicās mūsu lodes grūdējiem – Jānis Erts izcīnīja sudraba medaļu, bet Modris Vecumnieks un Ivars Dundurs tika pie bronzas godalgām.

Sudraba medaļu kaklā kāra arī Ruta Šķipare, kura veiksmīgi startēja 800 m skrējienā.  Pie trīs medaļām tika Viktors Zarņickis – viņam, sudrabs trīssoļlēkšanā un tāllēkšanā un bronza augstlēkšanā. Sudraba godalgu tāllēkšanā un 200 m skrējienā izcīnīja Mairis Dzenis.

Pārbaudīt savus spēkus Jēkabpils komandas sastāvā bija devusies arī Aivita Ķiploka, Rita Šķipare un Egīls Jaksons.

Sacensības risinājās līdz pat vēlam vakaram. Diena bija piepildīta ar pozitīvām emocijām, sportisko azartu un satikšanās prieku un sportisti mājup aizveda ne vien izcīnītās medaļas, bet arī mīļas atmiņas un iedvesmu turpināt treniņus jaunu mērķu sasniegšanai.

Lāsma Irša
Jēkabpils sporta centra
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru