2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Fotostāsts: Apbalvoti Jēkabpils sporta laureāti 2019

Piektdienas, 24.janvāra vakarā Jēkabpils Tautas namā pasākumā „Jēkabpils sporta laureāts 2019” svinīgā atmosfērā tika godināti labākie Jēkabpils sportisti, komandas, treneri un sabiedriskie darbinieki, kas 2019. gadā godam nesuši Jēkabpils vārdu Latvijas, Eiropas un pasaules sporta arēnās.

Svētkus atklāja enerģisks sitaminstrumentu ansambļa „Seši mazi bundzinieki” priekšnesums. Kā pirmās ar atzinības rakstiem un naudas balvām tika apbalvotas komandas, kas 2019.gadā izcīnījušas čempionu titulu Latvijas komandu čempionātos. 

Atzinību saņēma handbola sieviešu komanda „Jēkabpils SS”: trenere Vita Brikmane, spēlētājas: Agnija Malceniece, Anete Čeiča, Madara Jugāne, Gita Kaulakane, Agnese Lapiņa, Linda Kvedere, Dinija Burda, Simona Ārmane, Dina Robežniece, Terēze Voičonoka, Amanda Ovsjuka, Krista Minova, Paula Silasproģe, Agija Ruģele, Marta Mālniece, Vitnija Paula Krodziniece, Valērija Gerasimova, Dinija Purviņa, Lāsma Ludborža, Jūlija Damenauska, Kristīne Dzenīte un Krista Krūmiņa. 

Kā nākamā tika godināta volejbola komanda SK „Jēkabpils Lūši”: treneris Mārcis Obrumans, treneris Aivis Kokins, kluba dibinātājs Guntis Martukāns, valdes priekšsēdētājs Māris Trušelis, fizioterapeite Ilva Mazure un spēlētāji: Reinis Prīdāns, Rihards Puķītis, Edvīns Skrūders, Pāvels Jemeļjanovs, Dāvis Emīls Melnis, Vladislavs Blumbergs, Zigurds Adamovičs, Edgars Kalnozols, Ēriks Voroņko, Kristers Sils, Kristers Dardzāns, Matīss Petjukevičs, Jānis Medenis, Gustavs Freimanis un Dāniels Dunaiskis.

Uz skatuves saņemt atzinību kāpa Jēkabpils sieviešu komanda galda tenisā: Ina Jozepsone, Aldona Homiča, Margarita Judina, Andželika Petrauskiene, Daina Ročāne un Anžela Opincāne.

Vakara turpinājumā tika godināti vieglatlēti. Atzinību par pasaules vecmeistaru čempionātos soļošanā godalgotu vietu izcīnīšanu saņēma Normunds Ivzāns un Aija Rogāle (komandu sacensībās). Latvijas vecmeistaru vieglatlētikas čempionātos laurus plūcis arī Anatolijs Macuks, Viktors Zarņickis, Aldonis Palkavnieks un Ivars Dundurs. 

Par sasniegumiem dažādos sporta veidos Latvijas mērogā atzinības rakstus un naudas balvas saņēma – Rita Šķipare un Uldis Kampāns (novuss), Ivars Timko (ziemas peldēšana), Līga Lazdāne, Ieva Ivbule, Guntis Jakubovskis, Imants Meldrājs un Jurijs Narels (skriešanas un taku orientēšanās), Olga Medzjuta (kanikross/biatlons), Andris Rimeiķis, Arina Koļesņikova, Židrijus Sabaļausks, Vasilijs Drobovs, Oļegs Jakovļevs, Olga Miglāne, Nataša Ņikitina, Skaidrīte Voiko, Nikolajs Kaminskis, Aleksandrs Miglāns, Toms Zekants un Aleksandrs Andronovs (svaru stieņa spiešana guļus un spēka trīscīņa).

Ar īpaši skaļiem aplausiem tika sveikti tie, kas ar sporta laureāta balvām tika apbalvoti par attieksmi, ieguldījumu un sasniegumiem sporta arēnā.

„Sports-darbs-dzīvesveids”– Māris Jaudzems. Cilvēks, kurš neskaitāmus gadus ir kalpojis sportam un ziedojis savu laiku sporta un sportistu attīstībai un dara to joprojām. 

„Paraugs sportā”– Uldis Dzirkalis. Sportists un treneris, kurš savu meistarību nodevis mantojumā savam dēlam. Lai arī bieži vien sporta arēnā viņi viens otram ir konkurenti, par katru dēla uzvaras mirkli viņam ir patiess lepnums. Izcili darbojas arī sporta pasākumu organizēšanas jomā, veido atpazīstamības tēlu mūsu pilsētai ar biedrības „Sporta kluba „4R”” organizēto kausa izcīņu krosmintonā.

„Dzelzs raksturs sportā” – Anatolijs Macuks. Dzelzs vīram, kurš aizvadītajā gadā metās drosmīgā triatlona izaicinājumā, 3,8 km peldot, 180 km braucot ar velosipēdu un 42 km skrienot.

„Dzelzs raksturs sportā” – Aivars Bondars. No latviešiem labākais! Godam nesa Latvijas vārdu Pasaules čempionātā 24 h skrējienā, veicot 216 km.
„Dzelzs raksturs sportā” – Normunds Ivzāns. Kāds Latvijas vārdu nes pasaulē, bet kāds lepni pa pasaules sporta arēnām soļo Jēkabpils krekliņā. Prieks par sportista vienkāršību un cilvēcīgumu un, protams, par katru uzvaru pasaulē, Eiropā un Latvijā.

„Sirdsdegsme sportā” – Uldis Kampāns. Gadiem mīl un sirdī lolo savu sporta veidu – novusu. 

„Dzimis savam sportam” – Vladmirs Morozovs. Viņam gadiem nav bijis vajadzīgs uzaicinājums, lai vairotu ziemas prieku pilsētā! Dzimis ar slidām kājās, lai gūtu baudījumu hokeja arēnā un lai iepriecinātu ikvienu ledus mīli ziemas baudījumam.

„Komandas balsts sportā” – Mārcis Obrumans. „Balsts” var būt ikviens – treneris, sportists, fans utt. Šoreiz runa ir par treneri ar lielo „T”, kurš katru savu mirkli velta Jēkabpils volejbola izaugsmei. Cilvēks ar stabilitātes garantu, profesionālu pieeju,  prasmi sportistos saskatīt potenciālu un motivēt pozitīvam treniņdarbam. 
„Komandas balsts sportā” – Simona Ārmane. Jēkabpils handbola komandas līdere, dzinējspēks, vadošā komandas spēlētāja, kura nebeidz pārsteigt ar savu enerģiju un vienreizīgumu.

„Komandas balsts sportā”  – Aleksandrs Miglāns. Spēka trīscīņas boss jau gadu gadiem, bet vienmēr smaidīgs un sirdī jauns.

„Atgriešanās-izaugsme-cerība” – komandas līdera Aigara Ločmeļa volejbolvienība. Nav viegli būt skatītāju vidū savam mīļākajam sporta veidam. Bet ir varonīgi saņemties un atgriezties tajā, un atjaunot savu meistarības līmeni tikai citā kategorijā. Aizvadītajā gadā puiši 40+ grupā ir godam pastrādājuši un izauguši arī līdz uzvarai pašvaldību senioru sporta spēlēs. 

„Fans sporta arēnā” – Gunārs Sproģis. Viņa vieta paliek neaizstāta, viens no uzticamākajiem un kaislīgākajiem visu Jēkabpils “lūšu” līdzjutējiem, kurš ar Jēkabpils basketbolistiem un volejbolistiem ir dalījis visus lielākos zaudējumus un visas lielākās uzvaras, bet tagad viņa sistās bungas skanēs citās sporta arēnās... 
„Entuziasts sporta arēnā” – biedrība ,,Jēkabpils Kinoloģijas klubs ,,Lūšu ķepas’””. Mums vienmēr ir teikts, ka eņģeļiem ir spārni, bet šī komanda domā, ka dažiem eņģeļiem nav spārnu, bet ir ķepas! Paldies par visu labo!

„Pielāgotais sports” – biedrība ”Cerību Sala” un Aija Kvēpiņa. Paldies par jūsu ieguldīto labsirdību sporta spēlēs. 

„Brīvprātīgais sportā” – Linda Burkāne. Bez brīvprātības tautas sports nav iedomājams, un Linda ir atsaucīga, atbildīga un izpalīdzīga.

„Gada sporta pasākums” – Sporta svētki Jēkabpilī. Eiropas projekta ietvaros organizēts pasākums, kas sniedza simtiem pozitīvu emociju un atsauksmju no Jēkabpils iedzīvotājiem. Balva glabāsies pie organizatoriem Jēkabpils sporta centrā, bet šīs balvas cienīgi esam ikviens, kurš piedalījās šajā lieliskajā pasākumā. 

„Populārākais sportists sabiedrības acīs” – Zigurds Adamovičs. Viena diena tika atvēlēta ekspresbalsojumam, kurā piedalījās iepriekšējās sporta aptaujas līderu četrinieks – Simona Ārmane, Zane Zemīte, Zigurds Adamovičs un Aleksandrs Kucs.
 
Astoņu stundu balsošanas maratonā sabiedrība par uzvarētāju pasludināja Zigurdu Adamoviču.

Pēc izklaides pauzes „Sešu mazu bundzinieku” un deju grupas „Liberte” izpildījumā tika sumināti gada laureātu balvu saņēmēji. Gada laureātu nominanti tika izvirzīti, ņemot vērā Jēkabpils gada sporta aptaujas rezultātus, Jēkabpils pilsētas pašvaldības vadības viedokli, kā arī sporta centra un sporta skolas izvērtējumu. 

Gada sporta skolotājs – Aivita Ķiploka. Šai balvai viņu izvirzīja Jēkabpils reģiona apkārtējo vispārizglītojošo skolu sporta skolotāju kolektīvs, izvērtējot savu kolēģu darba sparu, atdevi un aktivitātes. 

Gada sportiskākā ģimene – Elkšņu ģimene (Inga, Jānis, Kitija, Kristers). Elkšņi 2019. gadā demonstrēja lielisku sportisko aktivitāti un uzrādīja teicamus sasniegumus.

Gada sporta komanda – Latvijas čempioni volejbolā „Jēkabpils Lūši”.

Gada treneris – Vita Brikmane. Šo nomināciju neapšaubāmi pelnījuši vairāki ar Jēkabpils sportu saistīti treneri, bet līderis var būt tikai viens. 2019. gada trenera gods šoreiz piešķirts handbola dīvai Vitai Brikmanei. 

Gada sportists – Zigurds Adamovičs. Viņš ir ieguvis titulu no federācijas puses, ir viens no izlases līderiem, ar spēcīgu sportisko garu un cīņas sparu! 
Gada sportiste – Zane Zemīte. Sportiste, kura apveltīta ar milzīgām darbaspējām, sportisko niknumu un neatlaidību savos mērķos, sportiste pilsētas vārdu veiksmīgi nesusi arī pasaules sporta arēnā. Sportistes treneris Aivars Noris saņēma titulu „Paraugs sportā”. 
 
Paldies Jāzepa Mediņa 1. Rīgas mūzikas skolas sitaminstrumentu ansamblim „Seši mazi bundzinieki” skolotājas Virdžīnijas Laubes-Vītiņas vadībā un deju grupai „Liberte” par īpašas izklaides „uguntiņas” piešķilšanu svinīgajai ceremonijai. Paldies arī grupai „Laika upe” par lielisku muzikālo noformējumu balles laikā!

Ir sācies 2020. gads – mūsu pilsētas 350. jubilejas laiks. Lai lepnums par savu pilsētu un svētku sajūta mūsu sportistus ceļ spārnos jauniem sasniegumiem! 

Foto: Jānis Lācis



Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
Jēkabpils sporta centra
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru