2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

BK “Jēkabpils” panākumu sērijai pievieno uzvaru pār čempioniem

BK “Jēkabpils” panākumu sērijai pievieno uzvaru pār čempioniem


Svētdien, 15. decembrī, Gulbenes sporta centrā pie līdzjutēju pilnām tribīnēm risinājās “Ramirent” LBL2 Austrumu konferences regulārās sezonas intriģējošākais mačs. Savā starpā spēkiem mērojās aizvadītās sezonas čempioni “Gulbenes Buki” un šī brīža līderi BK “Jēkabpils”. Kārtīgi paspēkojušies, “lūši” noturēja vadības grožus savās rokās un noslēdza spēli ar rezultātu 91:86.

Roka visatbildīgākajos brīžos nenotrīcēja Kārlim Večenam, kurš ar 23 punktiem, piecām rezultatīvām piespēlēm un trīs pārķertām bumbām palīdzēja savai komandai pabeigt cīņu uz pozitīvas nots.

“Lūši” visu spēli bija vadībā, bet lielākais pārbaudījums tos sagaidīja tieši mača pēdējā nogrieznī. Ceturtā ceturtdaļa iesākās ar rezultātu 74:62 “lūšu” labā, bet tad vienas minūtes laikā viesi palika bez diviem nozīmīgiem spēlētājiem – piezīmju normas griestus sasniedza Jurijs Aleksejevs un Mikus Sokolovs. Jēkabpiliešu apjukumu izmantoja mājinieki, kas ātri sadeldēja punktu deficītu līdz trīs punktiem (76:73). Atlikušais laiks bija spriedzes pilns, un katrs punkts grūti un sūri nāca abām komandām, tomēr jēkabpilieši spēja sakopot spēkus un noturēt uzvaru savās rokās – 91:86.

Pēc spēles BK “Jēkabpils” basketbolists Mārtiņš Vīņauds norāda: “Ar to bija jārēķinās, ka būs spraiga spēle, ar daudziem asumiem. Lai gan Jurijs un Mikus tika noraidīti ar piecām piezīmēm, tomēr mūsu psiholoģiskā noturība ļāva mums beigās to uzvaru izcīnīt. Savācāmies, mēģinājām ievērot disciplīnu, un beigās tas deva rezultātu.” Kā izbijušais “Buks” viņš atzīst, ka bija prieks uzspēlēt Gulbenē: “Man bija interesantas sajūtas te atgriezties, jo visa pagājusī sezona te ir aizvadīta, un te vienmēr bijuši forši fani... un arī pretinieki, bijušie komandas biedri. Viens otru zinām kā raibus suņus, tāpēc cīņa bija interesanta. Sagaidīju to, ko gribēju – riktīgi labu “kapiņu”, spraigu spēli, lai būtu tiešām interesanti gan mums, gan skatītājiem.” 

Mārtiņš Vīņauds bija labs palīgs rezultatīvākajam “lūšu” spēlētājam Kārlim Večenam, aizvadītās sezonas čempions “lūšu” kontam pievienoja 18 punktus un septiņas bumbas zem groziem. “Double-double” nopelnīja Latvijas Basketbola savienības prezidenta amata kandidāts, novembra līgas vērtīgākais spēlētājs Kaspars Cipruss (12 punkti, 18 atlēkušās bumbas) un oktobra vērtīgākais spēlētājs Jurijs Aleksejevs (11 punkti, 13 atlēkušās bumbas). 

Agra Galvanovska trenētie “lūši” turpina iet pa uzvaru taku, panākumu sērijai pievienojot nu jau devīto uzvaru.  

“Ramirent” LBL2, 15.12.2019., Gulbenes sporta centrs
BK “Jēkabpils” – BK “Gulbenes Buki” 91:86 (25:15, 26:28, 23:19, 17:24)
“Jēkabpils”: Večens 23 (5 rp, 3 pb), Vīņauds 18, (7 ab), Sokolovs 14 (5 rp), Cipruss 12 (18 ab), Aleksejevs 11 (13 ab), Koļesinskis 7, Ermansons 6, Leja

Savu desmito uzvaru “lūši” mēģinās izcīnīt jau pavisam drīz – otrdien, 17. decembrī Jēkabpils sporta namā ieradīsies “Valmiera Glass/VIA”-2 komanda. Spēle sāksies plkst. 20.00, un tās tiešraidi varēs vērot BK “Jēkabpils” Facebook lapā. 


BK „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, SIA „Pata”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA „Mikor”, SIA „Astarte-Nafta”, SIA „Hektors”, AS „LNK Industries”, Jēkabpils sporta centrs, „Vērtīgs”, „Repromo.lv”, SIA „AJV grupa”. 


Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
BK „Jēkabpils”
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru