2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpilietis Artūrs Dzirkalis kļuvis par visu laiku jaunāko Latvijas čempionu krosmintonā

Jēkabpilietis Artūrs Dzirkalis kļuvis par visu laiku jaunāko Latvijas čempionu krosmintonā

Aizvadītajās brīvdienās notika gan Latvijas čempionāts krosmintonā, gan Latvijas čempionāts raketlonā.

Vispirms sestdien, 7. decembrī spēcīgākie valsts krosmintonisti Koknesē sacentās par 6. Latvijas čempionāta tituliem. Sacensībās piedalījās 75 dalībnieki, tostarp visu iepriekšējo gadu čempioni. 

Prestižākajā OPEN kategorijā par uzvarētāju kļuva piecpadsmit gadus jaunais Artūrs Dzirkalis, kurš finālmačā pārspēja savu tēvu un treneri Uldi Dzirkali (12:16, 16:9, 16:13), kļūdams par jaunāko Latvijas čempionu krosmintonā. Jau ziņojām, ka pirms nedēļas Artūrs kļuva arī par Latvijas junioru čempionu badmintonā U19 grupā.

Vēl no jēkabpiliešiem OPEN kategorijā U. Lazdiņam dalīta 9. vieta, bet Dmitrijs Stahovskis un Artis Lauva izslēgšanas spēlēm nekvalificējās. Veterānu O40 grupā sievietēm bronzas medaļa Irinai Lauvai. Vīriešu O40 grupā bronzas medaļas Dainim Lauvam un Uldim Lazdiņam.

Svētdien, 8. decembrī Rīgā notikušajā 11. Latvijas čempionātā raketlonā galvenā intriga bija par to, kurš kļūs par pieckārtējo valsts čempionu (Uldim Dzirkalim un Artūram Zaicevam bija pa četriem tituliem). Finālmačā pārliecinošāks izskatījās Artūrs Zaicevs, kurš uzvarēja ar rezultātu 7:21, 21:6, 21:4, 3:6 (+16).

Informācija un foto: “Sporta klubs “4R””

Atstājiet komentāru