2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Svarīgas nominācijas saņēmuši vieglatlētikas nodaļas audzēkne Zane Zemīte un treneris Aivars Noris

Svarīgas nominācijas saņēmuši vieglatlētikas nodaļas audzēkne Zane Zemīte un treneris Aivars Noris

4.decembrī Biedrība ‘’Latvijas sporta izglītības iestāžu Direktoru padome’’ Jūrmalā, viesnīcā ‘’SemaraH’’, organizēja semināru diskusiju formā par jaunatnes sporta attīstības virzieniem valstī. Šī pasākuma ietvaros notika konkursa ‘’Jaunatnes sporta laureāts’’ nominantu apbalvošana.

Konkursā tiek apbalvoti valsts labākie jaunie sportisti un viņu treneri par sasniegumiem starptautiska mēroga sporta sacensībās un ieguldījumu sporta nozares attīstībā, ar mērķi izvērtēt sporta skolu, sportistu, treneru un komandu sasniegumus sportā, izteikt atzinību, veicināt sportistu un treneru atpazīstamību, un motivēt sportistus turpmākajai rezultātu izaugsmei. Šogad  šis konkurss Jēkabpils sporta skolai ir īpaši nozīmīgs, jo tika nominēti vieglatlētikas nodaļas audzēkne Zane Zemīte un viņas ilggadējais treneris Aivars Noris. Zane saņēma nomināciju ‘’Labākais sportists’’ par ievērojamiem sasniegumiem ne tikai Latvijā, bet arī tālu ārpus tās robežas. Zane ir pieaugušo Latvijas izlases dalībniece, Latvijas čempione pieaugušajiem, Eiropas komandu čempionāta dalībniece daudzcīņās- Portugāles pilsētā Madeirā Zane ieguva 18.vietu, Latvijas izlases sastāvā Horvātijā izcīnīta 9.vieta, kā arī ir startējusi Eiropas U-20 grupas čempionātā, ieņemot 17.vietu. Kā ievērojams panākums ir jāmin tas, ka Zane Zemīte ir uzvarētāja augstlēkšanas disciplīnā ISF Pasaules skolu čempionātā (J.Humberta kausa izcīņa). Šādus panākumus var sasniegt tikai tāds cilvēks, kas dara no sirds, nežēlojot ne sevi, ne laiku un Zane ir tieši tāda- ar milzīgu darbaspēju, apveltīta ar sportisko niknumu un neatlaidīga savos mērķos. 

Šādi panākumi nav iespējami bez trenera, kurš līdzās sportistam ir ikdienā, prot motivēt nepadoties un pārliecināt, ka tikai aiz smaga darba ir iespējami panākumi. Treneris Aivars Noris, kurš konkursā ‘’Jaunatnes sporta laureāts’’ tika sumināts ne tikai kā Zanes Zemītes treneris, bet arī iegūstot nomināciju ‘’Paraugs sportā’’, par vieglatlētikas treneri Jēkabpils Sporta skolā strādā jau septiņpadsmit gadus, izaudzinot ne vienu vien godalgotu audzēkni, kas ar saviem augstvērtīgajiem rezultātiem sevi ir pierādījuši arī pasaules līmenī, jo ir mērķtiecīgs, prasīgs un taisnīgs pedagogs, tādejādi iegūstot autoritāti savu audzēkņu vidū. Mēs lepojamies ar Zanes un Aivara sasniegumiem, kas ir kā piemērs citiem sportistiem un viņu pedagogiem virzīties arvien tuvāk saviem sapņiem, jo kā savulaik teicis peldētājs Mets Biondi: ‘’Neatlaidība var zaudējumu pārvērst fenomenālā sasniegumā’’.

Jēkabpils sporta skolas metodiķe
Ilona Žurila

Komentāri (0-2/2)

  • Ainis
    05.12.2019 21:37
    Iespējams ko nezinu, bet vai ir bijušas tādas nominācijas Jēkabpils sportā???! Aizdomas, ka nav. Tāaaadas nominācijas, bet kolēģi nezina... Kārtējais nekas.
  • Ainis
    05.12.2019 21:32
    Man tiešām liels šoks! Par Zani milzīgs prieks, to zināju. Taču, ja tuvākie kolēģi to uzzina no ziņām... Ārprāc!!! Draugs neko neteica, bet arī citi nepačukstēja... Sajūta pretīga. Godīgi. Kāpēc?!!

Atstājiet komentāru