2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

“Lūši” ar 51 punkta pārsvaru apbēdina “VEF BA Valkā”

“Lūši” ar 51 punkta pārsvaru apbēdina “VEF BA Valkā”

Piektdien, 29. novembrī BK “Jēkabpils” iepriecināja savus līdzjutējus ar astoto uzvaru pēc kārtas, ar rezultātu 102:51 sagraujot “VEF BA Valkā” basketbolistus. Ar lielisku  precizitāti un 26 gūtiem punktiem uzvarētāju rindās izcēlās jēkabpilietis Reinis Ermansons.

Pirmā BK “Jēkabpils” un “VEF BA Valkā” cīņas ceturtdaļa noslēdzās neizšķirti (24:24), tomēr tālākās spēles scenārijs bija pavisam citādāks. Jau otrajā ceturtdaļā “lūši” guva 31 punktu, kamēr viesi no Valkas tika tikai pie septiņiem. Turpmākajā cīņā jautājumu par spēles uzvarētāju vairs neradās, jēkabpilieši kopumā guva divreiz vairāk punktu nekā pretinieki un ar rezultātu 102:51 tika pie sava astotā panākuma “Ramirent” LBL2 regulārajā sezonā. 

Pēc spēles BK “Jēkabpils” treneris Agris Galvanovskis atzina, ka šī bija tā reize, kad ne tikai pamatsastāvs, bet arī rezerves spēlētāji tika pie liela spēles laika: “Visi izbaudījām komandas garu un spēli laukumā! Varu tikai paslavēt savus spēlētājus – malači! Gaidām atpakaļ Juriju [Aleksejevu] un Dāvi [Šteinartu]. Un, protams, paldies mūsu atbalstītājiem par lielisko atmosfēru!”

Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju rindās bija jēkabpilietis Reinis Ermansons, viņš komandas kontam pievienoja 26 punktus, iemetot četrus no deviņiem tālmetieniem, sešus no astoņiem divpunktu metieniem un abus “sodiņus”. Cienījamu sniegumu nodemonstrēja pieredzes bagātais Kaspars Cipruss, kurš cīņā iekrāja 23 punktus, izcīnīja 16 atlēkušās bumbas, kā arī astoņas reizes izprovocēja pretinieku pārkāpt noteikumus. Tāpat kārtējo reizi stabilu pienesumu, gūstot 21 punktu, sniedza Mārtiņš Vīņauds. Savukārt Kārlis Večens atzīmējās ar 12 rezultatīvām piespēlēm. 

BK “Jēkabpils” sezonu turpina bez zaudējumiem un ar astoņām gūtām uzvarām ir Austrumu zonas rezultātu tabulas pirmajā pozīcijā. Turklāt “lūši” ir vienīgie līgā, kas vēl nav piedzīvojuši zaudējuma rūgtumu.

“Ramirent” LBL2, 29.11.2019., Jēkabpils sporta nams
BK “Jēkabpils” – “VEF BA Valkā” 102:51 (24:24, 31:7, 21:10, 16:10)
“Jēkabpils”: Ermansons 26, Cipruss 23 (16 ab, 8 ip), Vīņauds 21 (7 ab), Sokolovs 13 (5 rp), Bērziņš 6, Surkulis 5, Leja 4, Večens 2 (12 rp), Koļesinskis 2, Aleksejevs.

Nākamā spēle “lūšiem” gaidāma 15. decembrī izbraukumā pie “Gulbenes Bukiem”. 

BK „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, SIA „Pata”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA „Mikor”, SIA „Astarte-Nafta”, SIA „Hektors”, AS „LNK Industries”, Jēkabpils sporta centrs, „Vērtīgs”, „Repromo.lv”, SIA „AJV grupa”. 

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
BK „Jēkabpils”
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru