2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Piektdien Jēkabpilī notiks kaimiņu derbijs basketbolā

Piektdien Jēkabpilī notiks kaimiņu derbijs basketbolā

Piektdien, 22. novembrī Jēkabpils sporta namā par uzvaru „Ramirent” LBL2 cīnīsies kaimiņu pilsētu komandas – BK „Jēkabpils” un BK „Līvānu stikls”. Spēle sāksies plkst. 20.00 un to būs iespējams vērot tiešraidē youtube.com Latvijas Basketbola savienības kanālā.

Šogad šī būs abu komandu otrā tikšanās reizi, jo pirmoreiz tās mērojās spēkiem septembrī Gulbenes sporta centrā Egila Čakara piemiņas kausa izcīņa. Toreiz līvānieši nespēja „lūšus” apturēt, un, lai gan bija brīži, kad pretiniekiem padevās vairāki sekmīgi bezatbildes uzbrukumi pēc kārtas, ar to bija par maz, lai novērstu pārliecinošu Agra Galvanovska vadītās komandas uzvaru – 97:64.
 
„Lūši” šajā LBL2 sezonā ir uzvarējuši visās sešās līdzšinējās spēlēs – pret „Valmiera Glass/VIA”-2 (97:84), RTU (85:74), „Rīga/DSN” (101:64), „BS Ogre” (89:66), „OC Limbaži” (78:69) un „RSU” (95:81). Rezultātu tabulā „Jēkabpils” ieņem pirmo pozīciju. Rezultatīvākais jēkabpilietis ir Jurijs Aleksejevs, kurš vidēji katrā aizvadītajā spēlē guvis 20,8 punktus, savācis 9,6 atlēkušās bumbas, nopelnot efektivitātes rādītāju 29.
 
Līvānieši sešās spēlēs guvuši četrus panākumus (pret „Rīga/DSN” (92:71), „BS Ogre” (81:76),  „RSU” (89:85) un SK „Ezerzeme/Rēzekne” (86:63)) un piedzīvojuši divas neveiksmes (pret „Gulbenes Bukiem” (71:83) un „OC Limbaži” (67:86)). BK „Līvānu stikls” rezultātu tabulā šobrīd ieņem dalītu 4./5. vietu. Sekmīgākais punktu guvējs kaimiņu komandā ar vidēji katrā spēlē gūtiem 22,8 punktiem ir Rihards Strauts. Zem groziem ar vidēji 9,5 izcīnītām bumbām katrā spēlē izceļas Kārlis Lasmanis, bet par rezultatīvām piespēlēm gādā Daumants Pabrieža, kura kontā vidēji katrā mačā ir 4,7 sekmīgas piespēles.
 
Vai jēkabpilieši spēs turpināt panākumu sēriju un izcīnīs septīto uzvaru pēc kārtas? Nāc piektdien uz Jēkabpils sporta namu un pārliecinies pats! Ieeja uz spēli ir bez maksas.
 
BK „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, SIA „Pata”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA „Mikor”, SIA „Astarte-Nafta”, SIA „Hektors”, AS „LNK Industries”, Jēkabpils sporta centrs, „Vērtīgs”, „Repromo.lv”, SIA „AJV grupa”. 



Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
BK “Jēkabpils” 
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru