2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

BK „Jēkabpils” turpina būt neuzvarami un pieveic RSU

BK „Jēkabpils” turpina būt neuzvarami un pieveic RSU

Patriotu nedēļā, 15. novembrī izbraukumā „lūši” ar 95:81 pieveica Rīgas Stradiņa universitātes sporta kluba basketbola komandu. Tā ir „lūšu” sestā uzvara pēc kārtas „Ramirent” LBL2. Līdera lomas mačā uzņēmās Kaspars Cipruss un Mārtiņš Vīņauds.

Šajā mačā jēkabpiliešiem laukumā diemžēl nevarēja palīdzēt komandas līderis Jurijs Aleksejevs, kurš treniņā guvis nelieli traumu, tomēr viņš atbalstīja komandu no soliņa.

Spēle rezultātu ar pieciem punktiem pēc kārtas atklāja Reinis Ermansons un jēkabpilieši tā arī veiksmīgi turpināja cīņu, iekrājot pat deviņu punktu pārsvaru (14:5). Tomēr tad iespēlējās arī mājinieki, un līdz pirmās ceturtdaļas izskaņai „lūšu” pārsvars saruka līdz diviem punktiem (21:19). 

Otrajā ceturtdaļā gāja kā pa viļņiem, te vadībā bija viena komanda, te otra, bet tad mājinieku trīs tālmetieni ļāva tiem apsteigt viesus par deviņiem punktiem (36:45). Līdz puslaika pārtraukumam jēkabpilieši atspēlēja četrus – 40:45. 

Trešā ceturtdaļa BK „Jēkabpils” komandai padevās varen laba, „lūši” ne tikai atspēlēja deficītu, bet noslēdzošajā spēles nogrieznī varēja doties jau ar septiņu punktu pārsvaru – 65:58.

Sajutuši sestās uzvaras tuvumu, jēkabpilieši arī ceturtajā ceturtdaļā turpināja dominēt laukumā un nekas vairs viņus nespēja apturēt. Ar 14 punktu pārsvaru (95:81) Agra Galvanovska trenēta komanda svinēja savu sesto uzvaru „Ramirent” LBL2.

„Komandu izsita no līdzsvara tas, ka Jurijs ir guvis mikrotraumu. Viņš ir mūsu enerģija zem groziem un punktu mašīna. Viens puslaiks bija vajadzīgs, lai komanda adaptētos. Mazliet jau nervus mums pretinieks pakutināja. Pēc tam jau puiši malači – „pielika” aizsardzībā, sāka krist savi metieni, parādījām raksturu un salauzām spēli!” tā uzvaru komentē BK „Jēkabpils” treneris Agris Galvanovskis. 

Līdera lomas cīņā uzņēmās Kaspars Cipruss (23 punkti, astoņas bumbas zem groziem un sešas rezultatīvas piespēles) un Mārtiņš Vīņauds (22 punkti, 12 atlēkušās bumbas un piecas pārķertas piespēles). Lielisku spēli aizvadīja arī Kārlis Večens un jēkabpilietis Reinis Ermansons, abi guva pa 14 punktiem.

„Ramirent” LBL2, 15. novembris, Rīgas 49. vidusskola
RSU – BK „Jēkabpils” 81:95 (19:21, 26:19, 13:25, 23:30) 
„Jēkabpils”: Cipruss 23 (8 ab, 6 rp), Vīņauds 22 (12 ab, 5 pb), Večens 14, Ermansons 14 (7 ab), Sokolovs 11 (7 rp), Koļesinskis 6, Bērziņš 5, Surkulis, Leja, Šteinarts, Aleksejevs.

Uz nākamo spēli Jēkabpils sporta namā BK „Jēkabpils” savus līdzjutējus aicina nākampiektdien, 22. novembrī plkst. 20.00. Gaidām kaimiņu derbijs, jo pretī stāsies „Līvānu stikls” komanda. 

BK „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, SIA „Pata”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA „Mikor”, SIA „Astarte-Nafta”, SIA „Hektors”, AS „LNK Industries”, Jēkabpils sporta centrs, „Vērtīgs”, „Repromo.lv”, SIA „AJV grupa”. 



Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
BK „Jēkabpils”
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru