2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Pilnu tribīņu priekšā BK „Jēkabpils” uzvar pirmajā mājas spēlē

Piektdien, 11. oktobrī Jēkabpils sporta namā basketbola līdzjutēji svinīgā un košā atmosfērā tika iepazīstināti ar jauno BK „Jēkabpils” komandu. Pēc tam „lūši” aizvadīja pirmo „Ramirent” LBL2 sezonas mājas spēli, kurā pretiniekus – Rīgas Tehniskās universitātes basketbolistus – uzvarēja ar 85:74. Rezultatīvākais mājinieku rindās bija 37 gadus vecais Kaspars Cipruss, kurš guva 20 punktus, izcīnīja deviņas bumbas zem groziem un nobloķēja piecus pretinieku metienus.

Kā jau katru sezonu, arī šoreiz BK „Jēkabpils” savu mājas sezonu iesāka svētku gaisotnē. Skanot jaunā bundzinieka, A. Žilinska Jēkabpils mūzikas skolas audzēkņa Markus Varlamova priekšnesumam, prožektoru gaismu apspīdēti, laukumā devās „Jēkabpils” komanda, pie rokas turot jaunos basketbola talantus no Jēkabpils sporta skolas. Ar visskaļākajām ovācijām līdzjutēji sveica Juriju Aleksejevu, kuram šī ir nu jau sestā sezona „lūšu” rindās.

Maču enerģiski iesāka RTU basketbolisti, kas pirmajā ceturtdaļā guva 10 bezatbildes punktus pēc kārtas, radot „lūšiem” septiņu punktu deficītu (13:20). Tomēr tas arī bija lielākais viesu pārsvars visā spēlē, jo jau līdz pirmās ceturtdaļas izskaņai jēkabpilieši jau bija pārņēmuši spēles vadības grožus savās rokās (26:22). Vēl uz brīdi nelielu pārsvaru RTU komanda ieguva trešajā ceturtdaļā. Jēkabpiliešu plānos neietilpa zaudējums pirmajā mājas spēlē pilnu tribīņu priekšā, tāpēc „lūši” līdz pat spēles beigām demonstrēja savu pārākumu un līdz spēles finālsvilpei bija iekrājuši par 11 punktiem vairāk nekā pretiniekiem – 85:74.

BK „Jēkabpils” treneris Agris Galvanovskis: „Šīs dienas pretinieki ir jauni un spēcīgi, trenējas vairāk nekā mēs un spēlē ar ļoti lielu enerģija, to laukumā varēja just. Es domāju, ka viņiem bija dots tāds uzdevums – ātri skriet, ātri uzbrukt un mūs nokausēt. Atkal jāsaka, ka ļoti svarīgi, ka mums praktiski visi ir vienlīdzīgi spēlētāji, varam veikt līdzvērtīgas maiņas un tāpēc nepiekūstam tik ātri. Nepiedodami, ka, neskatoties uz mūsu komandas auguma pārsvaru, pretinieki pie mūsu groza izcīnīja 20 atlēkušās bumbas. Mēs 20 reizes esam viņiem devuši otro iespēju. Tas uzskatāmi redzams arī statistikas rādītājos – mums no spēles ir 71 metiens, viņiem – 75. Pie tā mums ir jāpiestrādā! Liels paldies līdzjutējiem, atmosfēra šeit, Jēkabpils sporta namā, bija fantastiska!”

Laukumā dominēja pieredzējušie „lūšu” centra spēlētāji – Kaspars Cipruss (20 punkti, deviņas bumbas zem groziem, pieci bloķēti metieni) un Jurijs Aleksejevs (18 punkti, 13 bumbas zem groziem). 17 punktus un septiņas atlēkušās bumbas iekrāja Mārtiņš Vīņauds.

Šī bija otrā BK „Jēkabpils” uzvara divās aizvadītajās „Ramirent” LBL2 spēlēs. Nākamreiz „lūši” cīņā dosies nākamtrešdien, 20. oktobrī plkst. 20.00, kad Rīgā, Daugavas sporta namā cīnīsies pret „Rīga/DSN” komandu.

„Ramirent” LBL2, 11. oktobris, Jēkabpils sporta nams
BK „Jēkabpils” – RTU 85:74 (26:22, 18:17, 20:19, 21:16) 
„Jēkabpils”: Cipruss 20 (9ab, 5bm), Aleksejevs 18 (13ab), Vīņauds 17 (7ab), Sokolovs 10 (6ab, 6rp), Večens 6 (8rp), Surkulis 4, Leja 4, Ermansons 4, Koļesinskis 2, Šteinarts.

BK „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, SIA „Pata”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA „Mikor”, SIA „Astarte-Nafta”, SIA „Hektors”, AS „LNK Industries”, Jēkabpils sporta centrs, „Vērtīgs”, „repromo.lv”, SIA „AJV grupa”. 


Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
BK „Jēkabpils”
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru