2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

BK „Jēkabpils” sezonu iesāk ar uzvaru par „Valmiera GlassVIA”-2

BK „Jēkabpils” sezonu iesāk ar uzvaru par „Valmiera GlassVIA”-2

Ceturtdien, 3. oktobrī BK „Jēkabpils” devās uz Valmieru, lai ar „Valmiera Glass/VIA”-2 komandu cīnītos par pirmo uzvaru „Ramirent” LBL2 jaunajā sezonā. Spēle gāja kā pa viļņiem, „lūši” te ieguva palielu pārsvaru, te atkal to izsēja, tomēr pēdējā ceturtdaļā jēkabpilieši nodemonstrēja savu patieso spēku un pārliecinoši pieveica mājiniekus ar rezultātu 97:84.

BK „Jēkabpils” maču iesāka ar lielisku precizitāti no tuvās distances un pēc sešām spēles minūtēm bija vadībā ar astoņiem punktiem (19:11). Otrajā ceturtdaļas pusē mājiniekiem padevās virkne veiksmīgu uzbrukumu, un „lūši” uz brīdi palika iedzinējos ar diviem punktiem (21:23). Ceturtdaļas izskaņā viesi tika pie soda metienu izpildīšanas un pirmās 10 spēles minūtes noslēdza ar rezultātu 24:23.

Otrajā ceturtdaļā ar 100% precizitāti tupināja mest Matīss Koļesinskis, pievienojot savas komandas kontam piecus punktus pēc kārtas, vēl piecus pievienoja Mikus Sokolovs un BK „Jēkabpils” ceturtdaļas vidū atkal jau atradās platu soli priekšā valmieriešiem – 38:26. Sekmīgajam „lūšu” izrāvienam sekoja mājinieku atbilde 12 punktu vērtībā, kam viesi pretī spēja likt vien divus (40:38). Tomēr vadības groži tika nosargāti un lielajā puslaika pārtraukumā jēkabpilieši devās ar sešu punktu pārsvaru – 44:38.

Trešajā ceturtdaļā ritēja sīva un līdzvērtīga cīņa, vienubrīd jēkabpilieši bija septiņus punktus priekšā, bet valmierieši tos sadeldēja, uz brīdi pārņemot vadību. Izšķirošo ceturtdaļu „lūši” iesāka ar divu punktu handikapu (73:71). 

Izšķirošajā ceturtdaļā viesi ar jaunu elpu devās cīņā un jau nedaudz vairāk kā trīs minūšu laikā jau bija vadībā ar 10 punktiem (84:74). Valmierieši vairs nespēja likt šķēršļus BK „Jēkabpils” uzvarai un spēle noslēdzās ar „lūšu” uzvaru – 97:84.

BK „Jēkabpils” treneris Agris Galvanovskis ir apmierināts ar savas komandas sniegumu: „Lai gan pretī bija enerģiska un ļoti nepiekāpīga komanda, mūsu puiši nospēlēja labi! Valmierieši 30 minūtes cīnījās ar lielu enerģiju un turējās mums līdzi, bet pēdējā ceturtdaļā mūsu pieredze tomēr nospēlēja izšķirošu lomu un mēs salikām visu pa plauktiņiem. Mūsu pluss ir arī  līdzvērtīgais soliņš, ja mēs būtu tikai kādi seši, tad valmierieši mūs nokausētu. Katrā ziņā prieks par pirmo uzvaru, tagad gatavosimies pirmajai spēlei Jēkabpilī!”

Pa 17 punktiem guva Jurijs Aleksejevs un Matīss Koļesinskis, Aleksejeva kontā arī 11 bumbas zem groziem, bet Koļesinskis izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un pārtvēra piecas pretinieku piespēles. 14 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles pievienoja Mārtiņš Vīņauds. 

„Ramirent” LBL2, 3. oktobris, Vidzemes Olimpiskais centrs
„Valmiera Glass/VIA”-2 – BK „Jēkabpils”  97:84 (23:24, 15:20, 33:29, 13:24) 
„Jēkabpils”: Aleksejevs 17 (11ab), Koļesinskis 17 (7 ab, 5 pb), Vīņauds 14 (8 rp), Ermansons 12, Sokolovs 11 (8 ab), Cipruss 8 (8 ab), Večens 8, Bērziņš 8, Surkulis 2, Šteinarts.

Nākamais mačs jēkabpiliešiem būs pirmā spēle savā laukumā Jēkabpils sporta namā – piektdien, 11. oktobrī pl. 19.30 BK „Jēkabpils” ielūdz savus līdzjutējus uz svinīgu komandas prezentāciju un cīņu pret RTU. Uz tikšanos!


BK „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, SIA „Pata”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA „Mikor”, SIA „Hektors”, AS „LNK Industries”, Jēkabpils sporta centrs, „Vērtīgs”, „Repromo.lv”.


Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
BK „Jēkabpils”
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru