2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Latvijā sākusies jaunā galda hokeja sezona

Latvijā sākusies jaunā galda hokeja sezona

Sestdien, 21.septembrī, Inčukalna sporta kompleksā norisinājās Latvijas Kausa izcīņas 1.posms galda hokejā. 60 dalībnieki,vadoties pēc pasaules reitinga,tika sadaliti 4 apakšgrupās, no kurām labākie 20 kvalificējās 1.līgai, nākamie 20 - 2.līgai, un atlikušie 3.līgai.

No jēkabpiliešiem 1.līgai kā vienīgais kvalificējās Andrejs Kuzņecovs, kurš savā apakšgrupā ieņēma 3.vietu, savukārt līgā ierindojās 17.vietā.
2.līgā spēlēja Kristaps Zarinieks un Rūdolfs Valainis, kuriem attiecīgi 6. un 17.vieta.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Valts Smagars (Skrundas GHK), kurš finālsērijā līdz 4 uzvārām ar 4-2 apspēlēja Raivi Miglinieku (BJC "Laimīte",Rīga), 3.vieta - Sergejam Mihejevam (Rīgas GHK), kurš mazajā finālā līdz 3 uzvarām ar 3-2 pieveica Kristapu Riekstiņu no Burtniekiem.

Paralēli Latvijas Kausa turnīrām, tika aizvadīts arī Latvijas Amatieru līgas 1.posms.

Sezonas izskaņā,paredzēts,ka arī Jēkabpilī.16.maijā, notiks noslēdzošie Latvijas Kausa un Amatieru līgas posmi.

Sākoties jaunajai sezonai arī ir uzsākta cīņa par reitinga punktiem,kuri būs vajadzīgi,lai cīnītos par vietu Latvijas izlases sastāvā, kura 2019.gada jūnijā piedalīsies Eiropas Čempionātā Slovēnijā.

Jau ceturtdien Jēkabpils GHK pārstāvji dosies uz Pasaules Tūres posmu Šveicē "Swiss Open", kurš notiks 28.septembrī Špicā (Spiez).
 
Teksts un foto Kristaps Zarinieks

Atstājiet komentāru