2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

FOTOSTĀSTS: “Olimpiskā diena 2019” Jēkabpils stadionā pulcē gandrīz 250 skolēnu

Piektdien, 20. septembrī Jēkabpils stadionā pulcējās gandrīz 250 skolēnu no Jēkabpils skolām, lai kopīgi piedalītos “Olimpiskās dienas 2019” aktivitātēs.

Pasākums iesākās ar olimpiskās himnas atskaņošanu un Jēkabpils sporta centra direktora Jura Bobrova uzrunu. Pēc tam Jēkabpils skolēni vienlaicīgi ar dalībniekiem visā Latvijā plkst. 10:05 sāka rīta vingrošanu. Turpinājumā dalībnieki risināja viktorīnas jautājumus, veidoja vārdu “olimpiāde”, kopā ar Jēkabpils sportistu talismanu Lūsi devās skrējienā apkārt stadionam, kā arī demonstrēja mājās sagatavotos vingrojumus. 

Visas klases saņēma SOK 2019.gada sertifikātu, kas apliecina dalību “Olimpiskās dienas 2019” pasākumā, iedvesmojošas uzlīmes un gardu kliņģeri enerģijas atjaunošanai, savukārt Jēkabpils 3. vidusskolas 2.a klase saņēma galveno balvu – Olimpiskās dienas kausu un sportiskas dāvanas.  Uzvarētāji visa pasākuma laikā demonstrēja lielisku klases saliedētību, radošumu, cieņu vienam pret otru, kā arī cītīgi izpildīja visus uzdevumus. 
 
Liels prieks, ka Olimpiskās dienas aicinājumam atsaucās visas piecas Jēkabpils skolas. Tāpat kā olimpiskajā simbolā, kas ietver piecus apļus un simbolizē olimpiskās saimes vienotību, mēs vienojāmies kopīgā sportiskā pasākumā, kas tiks vērsts uz tādām olimpiskajām vērtībām kā draudzība, cieņa un izcilība.

Īpašas sportiskas aktivitātes olimpiskās noskaņās notika arī citur Jēkabpilī. Jēkabpils Mežaparkā Jēkabpils 3. vidusskolas skolēni skrēja krosu, savukārt bērnudārza “Zvaigznīte” četras bērnu grupas pildīja īpašo dienas vingrinājumu kompleksu vienlaicīgi ar visiem pārējiem “Olimpiskās dienas 2019” dalībniekiem. 

Visā Latvijā 768 norises vietās uz tradicionālās “Olimpiskās diena 2019 aktivitātēm pulcējās vismaz 150 000 dalībnieku no 101 Latvijas pašvaldības un pilsētas.

Pirmskolas un sākumskolas izglītības iestāžu bērniem ir iespēja piedalīties zīmējumu konkursā, kur dalībniekiem būs uzdevums uzzīmēt Latvijas Olimpiskās komandas talismanu. Savukārt eseju konkursā 7. līdz 12.klašu skolēniem būs iespēja rakstīt iedvesmas vēstuli Latvijas Olimpiskajai komandai, ņemot vērā, ka 2020.gada vasarā Tokijā risināsies XXXII Olimpiādes spēles.
 
Ar “Olimpisko dienu 2019” arī šogad sāksies “Eiropas Sporta nedēļas” pasākumu programma. “Eiropas Sporta nedēļa” norisināsies 23.-30.septembrī un tās mērķis būs veicināt fiziskās aktivitātes visā Eiropā un tajā iesaistīties tiks aicināts ikviens Latvijas iedzīvotājs.
 
“Olimpisko dienu 2019” atbalsta Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsponsori SIA “Latvijas Mobilais telefons” un AS “Latvijas Valsts Meži”; LOK sponsori – AS “Grindeks” un “4F”; LOK sadarbības partneris VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga””. “Olimpiskās dienas 2019” partneris ir Starptautiskās Olimpiskās komitejas sponsors “Bridgestone”, kā arī informatīvi to atbalsta VSIA “Latvijas Televīzija”, VSIA “Latvijas Radio” un žurnāls “Sports”.
 
 
Izmantotā informācija: www.olimpiade.lv

Foto: Jānis Lācis

Informāciju sagatavoja: 
Lāsma Irša
Jēkabpils sporta centra
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru