2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Jēkabpils sporta skolas audzēkņu starti

HANDBOLS. Latvijas jaunatnes čempionātā handbolā par bronzas medaļniecēm kļuva U-17 grupas jaunietes, kuras noslēdzošajā sabraukumā ar 14:11 izcīnīja uzvaru pār Salaspils SS (Vitnija Paula Krodziniece – 5 vārti), bet zaudējumus ar 17:25 piedzīvoja pret Dobeles SS (Paula Silasproģe – 6 vārti) un ar 16:20 pret Ludzas NSS (Rometa Jukša – 4 vārti). Sezonas garumā piecu komandu konkurencē jēkabpilietes aizvadīja trīs sabraukumus 11 spēlēs izcīnot 6 uzvaras un piedzīvojot 5 zaudējumus. Bronzas medaļnieku komandā spēlēja Paula Silasproģe, Vitnija Paula Krodziniece, Terēze Voičonoka, Monta Skromane, Agija Ruģele, Amanda Ovsjuka, Sandra Brikmane, Krista Skuja, Katrīna Sleže, Rometa Jukša, Marta Mālniece un Krista Minova.

VOLEJBOLS. Latvijas jaunatnes čempionātā volejbolā finišējusi arī U-16 komanda. Finālcīņās par 7.-9.vietu, jēkabpilieši ar 3:2 pārspēja Minusas VS, bet ar 1:3 piekāpās RVS, kopvērtējumā sezonu noslēdzot 8.vietā. Komandā spēlēja Kristaps Cvilikovskis, Rūdolfs Griķis, Raivis Randohs, Raivis Gutāns, Ģirts Bružs, Ernests Krakops, Ervīns Zalva un Kristiāns Daģis. Pavisam kopā dalībai LJČ 2018./2019.gada sezonai bija pieteikušās 12 komandas, kas attiecīgi bija sadalītas trīs līgās. 
FUTBOLS. Sezonu Latvijas jaunatnes čempionātā futbolā ir uzsākusi U-16 grupa, kuriem izbraukumā nācās piedzīvot pirmo zaudējumu ar 0:3 pret Rīgas FC. Nākamo spēli jēkabpilieši aizvadīs pirmdien, 22.aprīlī plkst.17:00 Jēkabpils Valsts ģimnāzijas stadionā pret JDFS Alberts. Jēkabpils SS komanda startē Attīstības grupā un savu dalību turnīram ir pieteikušas 8 komandas. 

BASKETBOLS. Latvijas jaunatnes basketbola līgā finālturnīru trīs dienu garumā aizvadīja U-16 grupas jaunieši. Superlīgas ceturtdaļfināla otrajā pagarinājumā nācās ar 84:88 piekāpties Ādažiem (Niklāvs Vanags – 22p. + 18 reb) un nākamās spēlēs aizvadīt vairs par 5.-8.vietu. Pārspējot BS Rīgu ar 91:58 (N. Vanags – 16p.), bet zaudējot Rīga/Juglai ar 67:85 (N. Vanags – 18p.) Jēkabpils/Līvāni komanda sezonu noslēdza 6.vietā. Jāpiezīmē, ka U-16 grupas kopvērtējuma tabulā starp Latvijas sešām labākajām komandām ir 4 Rīgas komandas, Rēzekne un Jēkabpils. Savukārt, pret Siguldu U-14 grupā piedzīvots zaudējums ar 38:55 (Artūrs Ozoliņš – 13p.) un U-19 grupā ar 81:88 (Adrians Čiekurs – 23p.).

VIEGLATLĒTIKA. Uz skriešanas un sporta soļošanas sacensībām pa Preiļu pilsētas ielām „Cīruļputenis – 2019” devās arī Jēkabpils SS vieglatlēti. Atbilstoši savai vecuma grupai dalībnieki veica 1 līdz 4 apļus, kur viena apļa garums bija 2 km. Starp 2006.-2007.g.dz. zēniem par uzvarētāju kļuva Emīls Lamba (2 apļi) un starp 2002.-2003.g.dz. zēniem 2.vietu izcīnīja Kristers Mežinskis (3 apļi). Viena soļa attālumā no goda pjedestāla savās vecuma grupās bija Kristiāns Lipenītis (2 apļi) un Ksenija Varta (1 aplis). 
Informācija apkopoja 

Baiba Grasa

Jauno šahistu festivāls „Jēkabpils pavasaris – 2019”

Aizvadītajā nedēļas nogalē divu dienu sacensībās Jauno šahistu festivāls „Jēkabpils pavasaris – 2019” trijos turnīros piedalījās 47 dalībnieki no Daugavpils, Rēzeknes, Maltas, Viļāniem, Tilžas, Rīgas, Olaines un Jēkabpils. 

Spēcīgākajā „A” turnīrā uzvarēja Latvijas 2019.gada čempione U-12 grupā Jekaterina Smirnova no Rēzeknes novada ar 6 punktiem no 7 iespējamajiem. Ļoti labi spēlēja mūsu Alise Klidziņa – iegūti 5 punkti, izcīnīta 2.vieta meiteņu konkurencē un pirmo reizi izpildīta I sporta klases norma. Lai Alisei varētu piešķirt šo sporta klasi, viņai nepieciešams to izpildīt vēl vienu reizi. Otrs mūsu pārstāvis šajā grupā Rainers Lapiņš ar 4 punktiem ieguva 7.vietu. 

 „B” turnīrā spēlēja 3.sporta klases šahisti. 17 dalībnieku konkurencē no jēkabpiliešu vidus labākais bija Artūrs Maksimovs – 4 punkti un 6.vieta. Savukārt, Ruta Midega un Alise Laimiņa arī ieguva pa 4 punktiem, iegūstot attiecīgi 2. un 3.vietu meiteņu vērtējumā. Šajā grupā uzvarēja Dzintars Kuzņecovs (6,5 no 7) un otrais – Armands Mūrnieks (5,5 no 7). Abi dalībnieki ir no Rēzeknes un abi sasniedza arī otrās sporta klases normatīvu. Savukārt, 3.vietā ierindojās vēl viena šī gada Latvijas čempione U-8 grupā Lauma Mieriņa (5 no 7) no Rīgas šaha skolas. 
„C” turnīrā spēlēja 4.sporta klašu 17 šahisti. Jēkabpilietis Toms Karpovs ieguva 6 punktus no 7 iespējamajiem un tikpat arī bija rēzeknietim Edvardam Gaidim, bet ņemot vērā papidlrādītājus Edvards izcīnīja 1.vietu, bet Toms – 2.vietu. Abi zēni sasniedza 3.sporta klases normu. Savukārt, turnīra 3.vietā ierindojās Žanis Gabrusāns (5 no 7) no Rēzeknes. Šajā grupā vēl no jēkabpiliešiem atzīstami nostartēja Daniels Catlakšs (4 no 7) un Amanda Tomiņa (3 no 7). 

Katras grupas attiecīgo sporta klašu trīs labākie zēni un meitenes saņēma skaistas medaļas, diplomus un balvas.

Šaha treneris
 Gunārs Pušmucāns

Atstājiet komentāru