2024.gada 10. maijs

Maija, Paija

Sporta notikumu apskats 08.04.2019

LR 56. Veterānu sporta spēles peldēšanā

6.aprīlī Daugavpils olimpiskajā centrā norisinājās LR 56. Veterānu sporta spēles peldēšanā. Sacensībās piedalījās 13 pilsētu un novadu komandas. Jēkabpils komandu pārstāvēja Agnese Anča, Guna Ivbule, Jolanta Grugule, Igors Mihaļevs, Ivars Pleiko, Ramiro Grandāns, Andris Cakulis un Ivars Timko. Trīs spožas uzvaras 50m brīvajā stilā, brasā un uz muguras – Jolantai Grugulei. Agnese Anča izcīnījusi divas 2.vietas- 100m brīvajā stilā un 100m kompleksā. Stafetē 160+ Jēkabpils komanda ierindojās 5.vietā.

Volejbols 

Daugavpilī pulcējās vecmeistari uz LSVS Pašvaldību 56.sporta spēļu finālsacensībām volejbolā, kur Jēkabpils tika pārstāvēta D 45+ grupā. Ar līderēm Daugavpili un Rīgu jēkabpilietes aizvadīja līdzvērtīgu spēli, neļaujot pretiniecēm atslābt nevienu mirkli un tikai setu izskaņās piekāpjoties zaudēja ar 0:2. Spēlē par 3.vietu Jēkabpils volejbolistēm, neskatoties uz cīņassparu un apņēmību, pietrūka pavisam nedaudz veiksmes, lai kļūtu par bronzas medaļniecēm.

Volejbols

Sestdien, 6.aprīlī, „Credit24” meistarlīgas Latvijas čempionāta fināla pirmajā izbraukuma spēlē “Jēkabpils Lūšu” volejbolistiem nācās piekāpties RTU/Robežsardzes komandai. Sērijā līdz trim uzvarām lūši piekāpās rīdziniekiem ar 0-1. Rezultātā 15 punkti (3 „eisi”) Medenim, 13 – Voroņko, 10 – Blumbergam un pa 9 punktiem – cēlājam Edvīnam Skrūderam (3 „eisi”, 2 bloki) un Adamovičam. Par spēles gaitu skatīt: http://volejbols.lv/klasiskais-volejbols/zinas/lasit/3706

Savukārt svētdienas māju spēlē piecu setu mačā SK „Jēkabpils Lūši” volejbolisti revanšējās RTU/Robežsardzei cīņā par zeltu. Uzvarētāju labā 17 punktus (5 bloki) guva Adamovičs, pa 15 – Medenis un Voroņko (3 „eisi”), 13 – Blumbergs (3 bloki) un 11 – Puķītis. Par spēles gaitu: http://volejbols.lv/klasiskais-volejbols/zinas/lasit/3709. Cīņa turpināsies šīs nedēļas nogalē. Finālā nepieciešamas trīs uzvaras, bet cīņā par bronzu nākamā spēle būs pēdējā.

Dace Valtere

Handbolistes iekļūst finālā

Sestdien, 06.aprīlī Jēkabpils SS handbolistes Latvijas čempionātā handbolā Virslīgā sievietēm otrajā pusfināla spēlē pret SK Latgols izbraukumā negaidīti piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 23:25, tādējādi sērijā tika izlīdzināts rezultāts 1:1. Šajā spēlē Jēkabpils SS komandas rindās pārliecinoši labākā spēlētāja bija Simona Ārmane, kura izcēlās ar 11 vārtu guvumiem. Izšķirošā cīņa par vietu finālā notika jau nākamajā dienā Jēkabpils 3.vidusskolas sporta manēžā, kur jēkabpilietes maču sāka lieliski, pirmajās minūtēs izvirzoties vadībā ar 3:0, bet desmitajā minūtē iegūstot jau vēl komfortablāku piecu vārtu handikapu (7:2). Nevienā brīdī pirmā puslaika gaitā "Latgols" handbolistes netika tuvāk par četriem vārtiem. Pēc 30 minūtēm Jēkabpils SS komanda bija itin drošā vadībā ar rezultātu 16:11, kuru tad noturēja arī līdz spēles beigām, to pat palielinot un izcīnot uzvaru ar 34:22, bet pusfinālsērijā ar 2:1. Uzvarētāju sastāvā pa astoņiem vārtiem guva Simona Ārmane un Dinija Purviņa. Latvijas čempionāta handbolā Virslīgā sievietēm finālā tiksies regulārās sezonas spēcīgākās komandas "Jēkabpils SS" un "Salaspils SS", kur uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām. 

Šahs 

„Jēkabpils sporta centrs balvu” izcīņā šahā aizvadīta jau 8 kārta, kur A turnīrā par uzvarētāju kļuva Alvis Vanaģelis (4,5 punkti no 6), aiz sevis atstājot Ģirtu Kiršbergu (4 punkti) un Artūru Krastiņu (3,5 punki). Savukārt, B turnīrā uzvara Ralfam Rinkēvičam (11 punkti no 12), 2.vieta Raineram Lapiņam (10 punkti) un trešā – Evelīnai Stikānei (9 punkti). Kopvērtējumā līderpozīcijas joprojām saglabā Rainers Grandāns un Alvis Vanaģelis. Pirmspēdējā kārta norisināsies 3.un 4.maijā. 

Baibai Grasa

Spiešana guļus

“6.martā Madonas novadā, Degumniekos, notika Latvijas kausa posms svaru stieņa spiešanā guļus.

Sacensībās pulcējās 90 Latvijas un Lietuvas sportisti. Sīvā konkurencē mūsu komandas puiši un meitenes cīnījās par uzvaru. Komandai pakāpeniski pievienojas jauni dalībnieki, dažādās vecuma un svara kategorijās, pilnveidojot vingrinājuma kustību izpildi un pārbaudot savus spēkus. Pretinieki arī nebija mazi bērni un cīnījās līdz pēdējam. Komandu kopvērtējumā ierindojāmies 5. vietā! Sacensības bija aizraujošas un notika raiti, visi bija apmierināti, izjutuši neaizmirstamu sportiskā gara atmosfēru.

Mēs esam stipri, bet vienmēr uzvarēt nav iespējams, arī zaudēt jāmāk! Neskatoties uz to, ka komanda neizcīnīja godalgotu vietu, tika uzstādīti mūsu piecu sportistu personīgie rekordi. Kas mūs nenogalina - padara mūs stiprākus!”

Aleksandrs Andronovs

Atstājiet komentāru