2024.gada 10. maijs

Maija, Paija

Sporta notikumu apskats 25.03.2019

Sporta notikumu apskats 25.03.2019

Volejbols

23. martā Jēkabpils Juniori/JSS otrajā nacionālās līgas spēlē, šoreiz – savā laukumā, piecos setos vinnēja VK „Ventspils”. Sestdienas spēles rezultāts ir 3:2 (18, -24, 16, -23, 8) mājinieku labā. Uzvaru ar 21 punktu (4 bloki) kaldināja Matīss Petjukēvičs, 16 punkti Kristeram Dardzānam, 13 – Kristeram Silam, pa 11 – Reinim Prīdānam un Edgaram Kalnozolam (5 netveramas serves un 4 bloki). Viesiem Kristaps Šepte sakrāja 17 un Askolds Jāvalds – 13 punktus.Izšķirošo maču aizvadot Ventspilī trešās spēles rezultātā Jēkabpils Juniori/JSS ar rezultātu 2:3 piekāpās mājiniekiem.Šajā cīņā Kristeram Dardzānam izdevās sakrāt 23 punktus (3 „eisi”), Matīsam Petjukēvičam – 14 (3 netveramas serves) un Reinim Prīdānam – 12 punktus.

23.martā “Credit24” meistarlīgas Latvijas čempionāta pusfinālā māju spēlē starp SK “Jēkabpils Lūši” un Daugavpils Universitāti arī trešajā spraigajā spēlē četros setos panākumu svinēja “lūši”, sērijā uzvarot ar 3-0.

Jēkabpiliešu labā 21 punktu guva Medenis (3 bloki), 17 – Puķītis un pa 10 – Vladislavs Blumbergs un Voroņko (3 bloki). Viesiem 16 punkti (3 „eisi”) Jirgensonam, pa 15 – Samuilovam un Klopovam (5 bloki).

Handbols

22. martā Jēkabpils 3.vidusskolas sporta manēžā startēja Latvijas handbola Virslīgas sievietēm pusfinālsērija starp vietējo "Jēkabpils SS" un Ludzas "Latgols" komandām, dramatiskā spēlē minimālu uzvaru ar 26:25 svinēja mājinieces.

"Jēkabpils SS" un "Latgols" komandas šajā sezonā savā starpā līdz šim bija tikušās četras reizes, Jēkabpilij esot pārākai trīs spēlēs un reizi uzvaru izcīnot Ludzai.

Jēkabpils komandas sastāvā rezultatīvākā šajā spēlē bija Kristīne Dzenīte, kura izcēlās ar sešiem vārtiem, piecus pievienoja Anete Čeiča, bet četrus guva Dinija Purviņa un Dina Robežniece. 

Galda teniss

Latvijas komandu čempionātā galda tenisā 4.posma sabraukuma spēles Augstākajā līgā sievietēm Aizkrauklē aizvadīja Jēkabpils SC komanda. Jēkabpilietes ar 4:0 pārspēja SSB Jūrmala un GTK Namejs-S1, bet nācās ar 1:4 piekāpties Latvijas „Universitātes Sports” galda tenisistēm. Finālposma spēles par čempiona tituliem notiks 12.maijā Rīgā.

Novuss 

Jauniešu sacensībās novusā „Mežotnes talanti” kadetu grupā (2004.gdz. un jaunāki) startēja jēkabpilietis Juris Stikāns. Spēlējot pēc Šveices sistēmas 7 kārtās Juris izcīnīja visas uzvaras, kļūstot par turnīra uzvarētāju. Pavisam kopā dalību sacensībām bija pieteikuši 18 dalībnieki no Mālpils, Kuldīgas, Bauskas, Rīgas un Mārupes. 

Basketbols

Latvijas Basketbola līgas 3.divīzijā noslēdzošo 2.posma spēli aizvadīja Jēkabpils Lūši/Sporta centrs basketbolisti, kas izbraukumā tikās ar turnīra pastarīti LBJSS/Līvānu stikls komandu. Izvirzoties vadībā jau spēles 1.ceturtdaļā, jēkabpilieši ar 120:78 sagrāva līvāniešus. Komandas rindās rezultatīvākais ar 24 gūtajiem punktiem bija Edijs Stiebriņš. Grupā par 10.-18.vietu Jēkabpils Lūši/Sporta centrs izcīnīja 10.vietu, tādejādi kvalificējoties izslēgšanās spēlēm, kur pretī stāsies grupas par 1-9.vietu astotās pozīcijas komanda un tā būs BK Carnikava. Mačs notiks līdz 2 uzvarām.

Rogainings

Pavasarīgos laika apstākļos, sestdien, Ziemeļblāzmas apkārtnē tika aizvadīts tradicionālais un tautā iecienītais Rīgas pavasara rogainings. Jāatzīmē, ka šīs bija 10. Rīgas rogaininga sacensības, kas norisinājušās kopš 2014.gada. Kā allaž uz starta līnijas pulcējās liels interesentu un orientēties gribētāju skaits – ap 1400 dalībnieku no Latvijas un kaimiņvalstīm. Vairākas OSK “Sēlijas Mežs” komandas izcīnīja godalgotas vietas: 2h distancē MJ2 grupā 3.vietu “Puiši uz goda” (Mikus Nenišķis un Rihards Krastiņš). 6h distancē komanda “La Kita” (Laura Nikola Pinne un Kitija Elksne) WJ6 grupā izcīnīja 1.vietu, 2.vietā ierindojās XSV6 grupas komanda “Līvāni” (Gundega Jurāne un Jānis Turks), MJ6 grupas komanda “Paspējām?” (Rūdis Lapiņš un Ivo Siliņš) un MSV6 grupas komanda “Asie pipari” (Ilmārs Kaulakans, Aivars Druvenieks un Māris Penkulis), bet 4.vietu FAM6 grupā ieguva “Torino” (Zigurds Pinne un Nauris Pinne).

Info sagatavoja sporta speciāliste Dace Valtere

Atstājiet komentāru