2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

BK “Jēkabpils/SMScredit.lv” piekāpjas “Latvijas Universitātei” un noslēdz sezonu

BK “Jēkabpils/SMScredit.lv” piekāpjas “Latvijas Universitātei” un noslēdz sezonu

Noslēdzošo “OlyBet” Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas sezonas maču svētdien, 17. martā Jēkabpils sporta namā aizvadīja “Jēkabpils/SMScredit.lv” komanda. Pēc pirmā puslaika “lūšu” un “Latvijas Universitātes” cīņas rezultāts bija neizšķirts (34:34), bet viesi otrajā puslaikā guva 26 bezatbildes punktus pēc kārtas, un tas izdzēsa jebkādas jēkabpiliešu izredzes uz panākumu. Spēle noslēdzās ar rezultātu 57:90. Visvairāk – 17 punktus – Jēkabpils komandas labā guva amerikānis Lions Gilmors III.

Pēc cīņās komandas galvenais treneris Marko Zarkovičs savai komandai atgādināja par būtiskāko: “Sezona ir noslēgusies, un mēs visi zinām, ka tā bija pilna ar dažādām grūtībām un problēmām. Izmantojiet šajā sezona gūto pieredzi, lai attīstītos un pilnveidotos! Es vēlos, lai jūs zinātu, ka es cienu ikvienu no jums par to, ko jūs šajā sezonā paveicāt. Kad komanda zaudē vienu spēli pēc otras, visvieglāk ir padoties un visu pamest, bet jūs palikāt un cīnījāties līdz galam. Jā, rezultāts nav labs, tas nav tāds, kādu mēs vēlētos, bet tas nav pasaules gals. Lielākā daļa no jums ir vēl ļoti jauni, un jums viss vēl ir priekšā. Paldies jums!”

Kluba prezidents Leonīds Salcevičs, uzrunājot komandu, norādīja, ka sezonas mērķis nebija tikt izslēgšanas spēlēs, kluba uzdevums bija saglabāt basketbolu Jēkabpilī un sniegt iespēju jauniem un perspektīviem puišiem gūt pieredzi augstākajā basketbola līgā: “Protams, gribējās, lai ir vairāk nekā divas uzvaras, bet uzskatu, ka ar tiem resursiem, kas mums bija pieejami, mēs savus uzdevumus izpildījām par 70%. Šī sezona mums deva lielu pieredzi un sniedza atbildes uz daudziem jautājumiem, kā pastāvēt tālāk. Viena no būtiskākajam lietām – komandai ir jādzīvo un jātrenējas Jēkabpilī, tad klubam ir cita vilkme un cits spēks! Paldies treneriem, kas uzņēmās šo grūto darbu! Puiši, krājiet spēkus nākotnei un lai jums veicas!”

Pēc tam, kad pagājušās vasaras izskaņā Jēkabpils basketbola klubs “izlīda caur adatas aci” un par spīti visam uzsāka dalību 2018./2019. gada basketbola sezonā, to piemeklējis ne mazums pārbaudījumu. Izdevās piesaistīt vien dažus no saviem zināmajiem un pieredzes bagātajiem basketbolistiem. “Lūšu” rindās stājās Jurijs Aleksejevs, Edgars Štelmahers, pēc pusotra mēneša uz neilgu laiku pievienojās Mikus Sokolovs. Treneru korpusā kopā ar galveno treneri Marko Zarkoviču (Marko Zarković) un treneri Kasparu Strapcānu darboties piekrita Mihals Hlebovickis. Tapa jauna vīzija – lūkosimies nākotnē un audzināsim jaunos talantus! Jauni un degošām acīm, padsmitgadnieki – Rainers Hermanovskis, Rodrigo Būmeisters, Dāvis Denafs, Ričards Daniels Vanags, Gints Zomerfelds, Niks Līnis, jēkabpilietis Matīss Surkulis – jaunieši, kas bija gatavi izmēģināt savus spēkus profesionālā līmenī. Oktobrī komandai palīgā devās talantīgais Verners Kohs, sezonas gaitā ieradās arī viesspēlētāji – Meho Haračics (Meho Haračič), Aliks Džozefs-Polēns (Alik Joseph-Pauline) un Lions Gilmors III (Leon Gilmore III). Diemžēl sekmīgi iesākto sezonu traumas dēļ pāragri nācās pārtraukt Ronaldam Elksnim. Atsevišķās spēlēs roku iemēģināja Edgars Klaģišs, Rihards Parādnieks un Gustavs Žebers. 

Dažādu šķēršļu, iemeslu un likumsakarību dēļ komanda treniņus aizvadīja Rīgā un savā oficiālajā mājas laukumā ieradās vien uz mājās spēlēm. Viens zaudējums nāca pēc otra, pretinieki lielākoties labi apzinājās savu pārspēku svara, spēka un pieredzes ziņā un nekavējās to izmantot. “Mēs parādījām raksturu!” teica kapteinis Jurijs Aleksejevs un slavēja savējos par spēju ātri mācīties. “Mēs nepadevāmies un cīnījāmies līdz galam!” bija tas, ko bieži dzirdējām no galvenā trenera Marko Zarkoviča. Zaudējumu skaits pārsniedza otro desmitu... Un tad, kad aiz līkuma jau vīdēja sezonas beigas, “lūši” ielauzās ziņu virsrakstos ar vēsti par uzvaru! 20. februārī BK “Jēkabpils/SMScredit.lv” izbraukumā ar rezultātu 70:59 pieveica „Valga-Valka/Maks&Moorits” komandu. Un visiem par pārsteigumu uzvarēja arī nākamajā spēlē – savā laukumā ar 71:63 pamatīgi apbēdinot Artūra Štālberga jaunizveidoto “Liepājas” vienību. 

Savā septītajā pastāvēšanas sezonā  Jēkabpils basketbola klubs augstākajā basketbola līgā izcīnīja divas uzvaras un piedzīvoja 26 zaudējumus, nemainīgi ieņemot noslēdzošo – 15.vietu līgas rezultātu tabulā. Lūkojoties atpakaļ, vienmēr ir viegli teikt, ka kaut ko vajadzēja darīt citādi, bet klubs ir veicis šo ceļu un ar visu iegūto pieredzi ar cerībām raugās nākotnē. Padoties ir visu pamest ir visvieglāk, bet “lūši” vienmēr izvēlas turpināt cīnīties! Arī tad, ja ceļā līdz uzvarai 21 reizi ir jānokrīt un 21 reizi jāpieceļas.

Paldies visiem par atbalstu! Paldies mūsu ģimenēm, paldies līdzjutējiem un brīnišķīgajām karsējmeitenēm, paldies kluba vadībai un sponsoriem! Paldies mūsu komandai un personālam par pašaizliedzīgu darbu! Paldies visiem, kas bija ar mums un juta līdzi komandai visas sezonas garumā!

„OlyBet” Latvijas - Igaunijas Basketbola līga, 17. marts, Jēkabpils sporta nams
“Jēkabpils/SMScredit.lv” – “Latvijas Universitāte” 57:90 (20:17, 14:17, 12:35, 11:21) 

“Jēkabpils/SMScredit.lv”: Gilmors III 17, Džozefs-Polēns 12 (7 ab, 5 rp), Līnis 9 (2 blk), Hermanovskis 8, Būmeisters 5, Denafs 4, Zomerfelds 2, Vanags.

Paldies BK “Jēkabpils/SMScredit.lv” atbalstītājiem: “SMScredit.lv”, Jēkabpils pilsētas pašvaldība, SIA “Pata”, SIA “CDW Minerals”, SIA “Jēkabpils PMK”, “A.Kraukļa VEF basketbola skola”, SIA “Mikor”, AS „LNK Industries”, Jēkabpils sporta centrs, “Joma”, Jēkabpils Radio1. 

Atstājiet komentāru