2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Veiksmīgi starti vieglatlētikas arēnā

Nedēļas nogalē Rīgas sporta manēžā notika LSVS pašvaldību 56. sporta spēļu finālsacensībās vieglatlētikā telpās, kas vienkopus pulcēja teju 400 sportistus no visas Latvijas un kurp devās arī Jēkabpils pilsētas komanda 16 vieglatlētu sastāvā. Jēkabpilieši savā kontā izcīnīja 9 zelta, 5 sudraba un 8 bronzas medaļas, kas kopvērtējumā deva 11.vietu no 34.

Neatkarīgi no tā, kuru reizi dodamies uz sacensībām, ikreiz ir gandarījums par komandas katra dalībnieka startu, jo stājoties uz starta līnijas ikviens no viņiem ir nolēmis uzrādīt savus labākos rezultātus. Atbildības sajūta mijas ar satraukumu, ir jau zināmie sāncenši, bet ir, kuri vēl nav iepazīti un sasniegtais rezultāts ir vai nu plānotais, vai necerētais. 

Par divkārtēju zelta medaļnieku kļuva Aldonis Palkavnieks, finiša līniju šķērsojot kā pirmais gan 60m, gan arī 200m skrējienos. Uzvaras savās vecuma grupās izcīnīja Ivars Dundurs lodes grūšanā, Anatolijs Macuks 1 jūdzes skrējienā (1609m), Aija Rogāle un Normunds Ivzāns 3km soļošanā. Viktors Zarņickis ieguva 1.vietu tāllēkšanā, 2.vietas trīssoļlēkšanā un augstlēkšanā. Aivita Ķiploka bija otrā labākā lodes grūšanā un trešā augstlēkšanā. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Zane Lauva 200m skrējienā un Aivars Bondars tāllēkšanā. Vairākiem komandas dalībniekiem šis bija arī debijas starts lielajā arēnā, kas vainagojās ar godalgotajām vietām. Ineta Jerofejeva kļuva par divkārtēju zelta medaļnieci, veicot visātrāk 800m un 1 jūdzes skrējienus. Jūlijas Vēveres kontā divas sudraba medaļas, kuras izcīnītas 200m un 1 jūdzes distancēs. Trešo labāko rezultātu tāllēkšanā un augstlēkšanā uzrādīja Asja Jaksone, bet 60m skrējienā un augstlēkšanā Egīls Jaksons. Komandu vērtējumā nozīmīgus punktus deva arī Ruta Šķipare, Anita Šteinberga un Baiba Grasa.

Atstājiet komentāru