2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

“Lūši” pieveic BK “Liepāja” un izcīna otro uzvaru pēc kārtas

“Lūši” pieveic BK “Liepāja” un izcīna otro uzvaru pēc kārtas

Sestdien, 23. februārī BK “Jēkabpils/SMScredit.lv” komanda otro reizi pēc kārtas izcīnīja uzvaru “OlyBet” Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā, Jēkabpils sporta namā savu līdzjutēju priekšā ar rezultātu 71:63 pieveicot BK “Liepāja” komandu. Vislielāko ieguldījumu uzvarā sniedza “lūšu” kapteinis Jurijs Aleksejevs, kurš guva 25 punktus, izcīnīja deviņas bumbas zem groziem un septiņas reizes izprovocēja pretiniekus pārkāpt noteikumus.

Pirms trīs dienām “lūši” izbraukumā tika pie pirmā panākuma šosezon, pēc 21 zaudējuma sērijas pieveicot “Valka-Valga/Maks&Moorits” vienību. Uzvaras garša bija tik salda un iedvesmojoša, ka arī sestdien jēkabpilieši turpināja ticēt saviem spēkiem un  sīvā cīņā pārspēja kurzemniekus.

Spēle ritēja kā pa viļņiem. Spēles ieskaņā liepājnieki izrāvās priekšā ar septiņiem punktiem (7:14), bet nākamās četras minūtes jēkabpilieši cītīgi strādāja aizsardzībā un viesiem punktus vairs neļāva gūt, atspēlējoties līdz 11:14. Jau pēc brīža – otrās ceturtdaļas sākumā Niks Līnis ar tālmetienu izlīdzināja rezultātu (14:14), turpinot “lūšu” 11 bezatbildes punktu izrāvienu.

Visas cīņas laikā spēles vadības groži 16 reizes pārgāja no vienas komandas pie otras un četras reizes rezultāts bija vienāds. Visvairāk “lūšiem” nācās saņemties trešajā ceturtdaļā, kad Torenss Rovs ar deviņiem punktiem pēc kārtas izvirzīja liepājniekus pārliecinošā vadībā – 35:42. Tomēr “lūšu” viesspēlētājs Lions Gilmors II īstajā brīdī ar spēcīgu “danku” apliecināja laukuma saimnieku nolūkus. 

Noslēdzošā ceturtdaļa jēkabpiliešiem iesākās ar sešu punktu deficītu (43:49). Savu pieredzi un cīņassparu apliecināja Jurijs Aleksejevs, kurš izšķirošos momentos prata pretiniekiem sniegt rezultatīvu atbildi. Svarīgu lomu nospēlēja arī tas, ka viesi ātri sakrāja piezīmju normu, un Edgars Štelmahers aukstasinīgi realizēja visus deviņus soda metienus. Cīņa noslēdzās ar BK “Jēkabpils/SMScredit.lv” panākumu ar rezultātu 71:63. Pirmo reizi šosezon Jēkabpils sporta namā līdzjutēji varēja sveikt savu basketbola komandu ar uzvaru!

BK „Jēkabpils/SMScredit.lv” galvenais treneris Marko Zarkovičs: “Pirmkārt, es saku vislielāko paldies visiem Jēkabpils līdzjutējiem, kas šodien atnāca uz spēli. Es redzēju cilvēkus, kas ir bijuši uz visām spēlēm un turpina atbalstīt komandu pat pēc 21 zaudējuma sērijas. Tas tikai pierāda to, cik ļoti viņi mīl šo komandu. Mēs esam laimīgi sniegt viņiem šo uzvaru, jo mēs ļoti gribējām saviem līdzjutējiem Jēkabpilī parādīt vismaz vienu labu spēli. Spēle bija ļoti grūta, abas komandas spēlēja nervozi, pieļāva daudz kļūdu. Cīņas izskaņā mēs trāpījām visus soda metienus, un šoreiz tas izšķīra spēles likteni.”

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 25 punktiem un deviņām bumbām zem groziem bija Jurijs Aleksejevs. 17 punkti, tajā skaitā ar 100% precizitāti realizēti deviņi soda metieni, ieskaitījās Edgara Štelmahera kontā. Ar deviņiem punktiem , piecām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm sevi lieliski apliecināja Rodrigo Būmeisters. 

„OlyBet” Latvijas-Igaunijas Basketbola līga, 23. februāris, Jēkabpils sporta nams
BK „Jēkabpils/SMScredit.lv” – BK “Liepāja” 71:63 (11:14, 19:15, 13:20, 28:14)

„Jēkabpils/SMScredit.lv”: Aleksejevs 25 (9 ab, 7 ip, 4 rp, 3 pb), Štelmahers 17, Būmeisters 9 (4 rp), Džozefs-Polēns 7 (7 ab, 6 rp), Līnis 7, Gilmors III 6 (8 ab), Hermanovskis.

Nākamreiz „lūši” cīņā dosies jau ceturtdien, 28. februārī, kad Jēkabpils sporta namā uzņems “VEF Rīga” komandu.  

Paldies BK “Jēkabpils/SMScredit.lv” atbalstītājiem: “SMScredit.lv”, Jēkabpils pilsētas pašvaldība, SIA “Pata”, SIA “CDW Minerals”, SIA “Jēkabpils PMK”, “A.Kraukļa VEF basketbola skola”, SIA “Mikor”, AS „LNK Industries”, Jēkabpils sporta centrs, “Joma”, Jēkabpils Radio1.

Atstājiet komentāru