2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

BK „Jēkabpils/SMScredit.lv” Valgā izcīna uzvaru

BK „Jēkabpils/SMScredit.lv” Valgā izcīna uzvaru

Trešdien, 20. februārī Valgā BK „Jēkabpils/SMScredit.lv” basketbolisti izcīnīja pirmo uzvaru „OlyBet” Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā, ar rezultātu 70:59 pieveicot „Valga-Valka/Maks&Moorits” komandu. Rezultatīvākais ar 27 punktiem un 10 bumbām zem groziem uzvarētāju rindās bija Lions Gilmors III, bet komandas kapteinis Jurijs Aleksejevs pievienoja 19 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas. 

Mača rezultātu ar tālmetienu atklāja Rainers Hermanovskis. Trejaču birums turpinājās ar Jurija Aleksejeva un Edgara Štelmahera precīziem trāpījumiem, un pēc nedaudz vairāk kā trīs minūtēm „lūši” sasniedza septiņu punktu pārsvaru – 11:4. Ceturtdaļas otrajā pusē „lūši” punktus no spēles neguva, un tikmēr mājinieki pārņēma cīņas vadības grožus savās rokās – 14:15.

Otrajā ceturtdaļā iniciatīvu uzņēmās jēkabpiliešu viesspēlētājs Lions Gilmors III, kurš guva 12 punktus pēc kārtas un palīdzēja atgūt vadību savai komandai (26:20). „Lūšiem” izdevās sasniegt pat desmit punktu pārsvaru (30:20), bet līdz pirmā puslaika beigām tas saruka līdz diviem punktiem – 39:37.

Trešā spēles nogriežņa ieskaņā turpinājās sīva cīņa punkts punktā, taču jēkabpilieši kopīgiem spēkiem, pašaizliedzīgi cīnoties par atlēkušajām bumbām un sekmīgi veidojot uzbrukumus, lēnām sasniedza līdz šim lielāko – divpadsmit punktu pārsvaru (56:44). Pirms izšķirošās ceturtdaļas abas komandas šķīra deviņi punkti – 56:47.

Spriedze auga augumā, tomēr šoreiz „lūši” ne par ko nevēlējās palaist garām iespēju izjust uzvaras garšu un ar nagiem un zobiem stingri ieķērās spēles vadības grožos. Lai gan mājinieki neatlaidīgi centās pretoties, tomēr jēkabpilieši ar lielisku cīņu abos laukuma galos, pretiniekus visu ceturtdaļu turēja vismaz pāris metienu attālumā, un spēle noslēdzās ar pārliecinošu uzvaru!!! BK „Jēkabpils/SMScredit” izcīnīja savu pirmo panākumu „OlyBet” Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā, ar rezultātu 70:59 pieveicot „Valga-Valka/Maks&Moorits” komandu.  Lielākajai daļai „lūšu” tā bija pirmā uzvara profesionālajā sportā.

BK „Jēkabpils/SMScredit.lv” galvenais treneris Marko Zarkovičs uzteic savas komandas neatlaidību: „Vissvarīgāk bija turpināt strādāt un nepadoties. Es domāju, ka daudzi, nokļuvušas mūsu situācijā, vienkārši gaidītu sezonas beigas un pat necenstos cīnīties par uzvaru. Šodien mēs pilnībā koncentrējāmies spēlei, centāmies nepieļaut tik daudz kļūdu kā parasti. Varbūt nedaudz palīdzēja arī veiksme, bet tomēr uzskatu, ka puiši jau sen bija nopelnījuši šo uzvaru. Mēs bijām pelnījuši vismaz vienu reizi pamest laukumu kā uzvarētāji!”

Uzvarā nozīmīgāko ieguldījumu sniedza sastāva pamatpiecinieks: Lionam Gilmoram 27 punkti un 10 atlēkušās bumbas, Jurijam Aleksejevam – 19 punkti un 14 bumbas zem groziem, 10 punktus pievienoja Edgars Štelmahers, bet pa sešiem punktiem – Raineram Hermanovskim un Alikam Džozefam-Polēnam. Džozefs-Polēns izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas. 


„OlyBet” Latvijas-Igaunijas Basketbola līga, 20.februāris, Valga
„Valga-Valka/Maks&Moorits” – BK „Jēkabpils/SMScredit.lv” 59:70 (15:14, 22:25, 10:17, 12:14)

„Jēkabpils/SMScredit.lv”: Gilmors III 27 (10ab), Aleksejevs 19 (14ab), Štelmahers 10, Hermanovskis 6, Džozefs-Polēns 6 (11ab, 4rp), Līnis 2, Būmeisters, Zomerfelds, Surkulis, Vanags, Denafs

Nākamo cīņu „lūši” aizvadīs jau šo sestdien, 23. februārī, kad Jēkabpils sporta namā uzņems „lauvas” no Liepājas. Spēle sāksies plkst. 16.00.

Paldies BK “Jēkabpils/SMScredit.lv” atbalstītājiem: “SMScredit.lv”, Jēkabpils pilsētas pašvaldība, SIA “Pata”, SIA “CDW Minerals”, SIA “Jēkabpils PMK”, “A.Kraukļa VEF basketbola skola”, SIA “Mikor”, AS „LNK Industries”, Jēkabpils sporta centrs, “Joma”, Jēkabpils Radio1. 


Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
BK „Jēkabpils/SMScredit.lv”
sabiedriskās attiecības

Atstājiet komentāru