2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

Novusisti turpina dueļus

Novusisti turpina dueļus

Norisinājās Jēkabpils pilsētas atklātais individuālais turnīrs novusā ,,Zelta kija 2019,,. Otrā posma sacensībās iesaistījās dalībnieki no pilsētas un apkārtējiem novadiem, lai uzlabotu stāvokli turnīra tabulā pirms noslēguma kārtas. Daudzu stundu garumā Agrobiznesa koledžas zālē novusisti duelējās par katru kauliņu, par katru punktu. Gala sniegums rezultējās priekšsacīkstēs un finālos. Krietni daudz spēļu noslēdzās neizšķirti, apliecinot pretinieku līdzvērtīgo meistarību. Brīžiem spēļu iznākumu izšķīra arī veiksme, bet tas jau Cūkas gadā var būt, jo tās laime ne katram uzsmaida.

Visaugstāko kāpumu, salīdzinot ar iepriekšējo posmu, turnīra tabulā veica Dzintars Šmuidriņš (Salas novads), no 15. vietas iekarojot 8. pozīciju. Labs izrāviens izdevās arī Andrim Tomiņam, Aleksandram Belovam un Valentīnam Sipovičam (visi no Jēkabpils). Patīkami, ka draudzīgajai novusistu saimei pievienojās jauni dalībnieki no Jēkabpils: Anatolijs Savickis, Guntis Jakubovskis un Normunds Zemītis. Anatolijs ir spilgts apliecinājums tam, ka gadiem šajā sporta veidā nav nozīmes, ka arī 83 gadu vecumā var līdzvērtīgi cīnīties ar gados krietni jaunākiem pretiniekiem. Pret pieredzējušiem spēlētājiem nekādu respektu neizjuta 2018. gada Latvijas čempionāta bronzas medaļas ieguvējs kadetiem Juris Stikāns (Jēkabpils).

Summējot visu finālspēļu rezultātus, pirmo vietu šajā posmā izcīnīja Pēteris Sprukts (Krustpils novads), kurš iepriekš bija 2. pozīcijā. Spējot uzvarēt līderi, bet negaidīti zaudējot Valentīnam Sipovičam, 2. vietu ieguva Andris Tomiņš (Jēkabpils). Stabils savā spēles prasmē bija jēkabpilietis Māris Resnis, iekarojot 3. vietu. Balvas par 4.vietu un 5. vietu attiecīgi saņēma birzietis Roberts  Vēveris un Aleksandrs Belovs.

Kopumā turnīrā iesaistījušies 24 spēlētāji. Trešajā posmā gaidām jaunpienācējus, lai ar savu līdzdalību apliecinātu novusa popularitātes pieaugumu pilsētā un novados. Lielu paldies par turnīra sagatavošanu un raitu norisi dalībnieki saka sporta centram (jo sevišķi Baibai Grasai un Armandam Veidem), Agrobiznesa koledžas viesnīcas kolektīvam un laikrakstam ,,Brīvā Daugava,, (īpaši redaktoram Jānim Apinim). Dāvājot kalendārus, aicināju dalībniekus kļūt par laikraksta abonentiem, lai visas sporta ziņas un par novitātēm pilsētā uzzinātu no pirmavota.

Novusisti turpinās regulāri trenēties, labot pieļautās kļūdas, lai sekmīgi startētu Latvijas 3. līgas čempionāta pēdējā kārtā, kā arī uzlabotu situāciju turnīra tabulā. Trešais posms notiks 9. martā. Uz tikšanos lielākā skaitā un augstākā kvalitātē!

  Māris Jaudzems

Atstājiet komentāru