2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

Sporta notikumu apskats 11.02.2019

Krosmintons

Jēkabpils Sporta namā noslēdzies Latvijas Krosmintona līgas 4. posms SK 4R kausa izcīņa. Sacensībās piedalījās 61 sportists no dažādiem Latvijas novadiem, kuri sacentās 8 kategorijās. Prestižākajā OPEN grupā negaidīti par uzvarētāju kļuva jēkabpilietis Artūrs Dzirkalis (SK 4R), kurš spraigā finālmačā pārspēja STK Zaļā Pēda pārstāvi Matīsu Cinātu. Sieviešu grupā uzvarēja Agate Kristiāna Spāre (KK Krosmintons.lv). Liels paldies Jēkabpils Sporta centram par sniegto atbalstu turnīra organizēšanā.

Uzvarētāju saraksts -
OPEN 
1. Artūrs Dzirkalis (SK 4R)
2. Matīss Cināts (STK Zaļā pēda)
3. Mārtiņš Žogots (KK Krosmintons.lv)
3. Artis Lauva (KK Krosmintons.lv)
SIEVIETES 
1. Agate Kristiāna Spāre (KK Krosmintons.lv)
2. Laura Luīze Ķiļupe (STK Zaļā pēda)
3. Mareta Jurgensone (STK Zaļā pēda)
3. Vita Zvaigzne (SK Sporta punkts)
DUBULTSPĒLES
1. Agnese Logoša/Santa Paegle (KK Krosmintons.lv/STK Zaļā pēda)
2. Artūrs Dzirkalis/Kaspars Sirmais (SK 4R/KK Krosmintons.lv)
3. Romāns Logošs/Artis Lauva (KK Krosmintons.lv)
3. Solvita Žogota/Mārtiņš Žogots (KK Krosmintons.lv)
U12
1. Markuss Šulcs (SK Sporta punkts)
2. Paula Griškova (STK Zaļā pēda)
3. Matīss Grava (Jelgava)
U14
1. Rihards Barkovs (KK Krosmintons.lv)
2. Gints Vīksniņš (SK Sporta punkts)
3. Gustavs Laimiņš (SK Sporta punkts)
Vīrieši O40
1. Edijs Spāre (KK Krosmintons.lv)
2. Dainis Lauva (BK Smash)
3. Jānis Ilsters (KK Krosmintons.lv)
Sievietes O40
1. Ingūna Aldiņa (BK Smash)
2. Irina Lauva (BK Smash)
3. Laila Pētersone (SK Sporta punkts)
OPEN B
1. Ģirts Vīksniņš (SK Sporta punkts)
2. Kristiāns Jakuška (SK Sporta punkts)
3. Alberts Zundāns (STK Zaļā pēda)                     
 Informāciju sagatavoja sac. galv. tiesn. Uldis Dzirkalis
 
Peldēšana

“Cirtus Spa” sporta baseinā 8. februārī tika aizvadīta Jēkabpils sporta centra 5 kārtu sacensības peldēšanā 3. kārta. Dalībnieku skaits, laikam kļūstot siltākam, kūst kā sniegs. Šoreiz piedalījās 95 peldētāji, bet tas nemazināja cīņas sparu un vēlmi uzlabot katra personīgo sniegumu. Dažās vecuma grupās jau dominē izteikti līderi, bet citās tos varēs noteikt tikai pēdējā kārtā. Šīs kārtas katras grupas ātrākie ir - Loreta Līcīte, Samuels Ozols Ozoliņš, Keitija Skribāne, Markuss Gustavs Jurgevičs, Evelīna Začesta, Dāvis Līcītis, Sandija Stankeviča, Juris Celmārs, Emīlija Jaudzeme, Gustavs Gumbelis, Anna Bobrova, Artjoms Bogdanovs, Diāna Apsīte, Matīss Resnis un Atis Āre. Veterānu konkurencē ātrākie ir Jolanta Grugule un Igors Mihaļevs. Šo sacensību ceturtā kārta notiks 22. februārī, kurā jebkuram dalībniekam ir iespēja pierādīt savas peldēšanas spējas brīvā stila distancēs, atbilstoši vecuma grupām (25m, 50m vai 100m) un 100m kompleksā visām vecuma grupām.  

Informācija: trenere Guna Gavare


Handbols

Latvijas čempionātā handbolā Virslīgā sievietēm kārtējo uzvaru izcīnīja Jēkabpils SS handbolistes, kas savā laukumā ar 35:27 (9:5) pārspēja savas tuvākās sekotājas Salaspils komandu. Simona Ārmane uzvarētājām šajā spēlē bija labākā ar 11 vārtiem, savukārt pa sešiem guva Madara Jugāne un Gita Kaulakane. Uz atbildes spēli jēkabpilietes dosies otrdien, 12.februārī. Latvijas handbola Virslīgā sievietēm pirmo vietu saglabā Jēkabpils SS, kas 12 spēlēs izcīnījusi desmit uzvaras. 

Volejbols

Latvijas čempionāta Nacionālās līgas 1.divīzijā Jēkabpils Juniori/JSS aizvadīja izbraukuma spēli ar SK RTU. Aizvadot piecu setu spraigu cīņu, jēkabpilieši ar 3:2 (25:22; 19:25; 25:23; 21:25; 15:7) izcīnīja uzvaru. 13 punktu pienesums Reiņa Prīdāna kontā un12 – Edija Karkopa. Nākamajā izbraukuma spēlē Jēkabpils Juniori/JSS dosies 17.februārī uz Vecumniekiem.

Basketbols

Jēkabpils pilsētas čempionātā basketbolā aizvadītas spraigas cīņas, kur Jēkabpils U-19 ar 80:74 izcīnīja uzvaru pār BK Dzintars (Adrians Čiekurs - 23p., Reinis Avotiņš – 25p.) un NDB Timber ar 60:51 pārspēja Ottensten/Easywood (Dāvis Dāboliņš – 17p.,Igors Kurakulovs – 16p.). Pēc aizvadītajām 5 spēlēm un iegūtajiem 10 punktiem līderpozīcijās ir izvirzījusies Jēkabpils U-19 komanda. Nākamās spēles notiks 3.martā plkst. 12:00.

Vieglatlētika senioriem

Svētdien uz 4.ziemas atklāto Latgales čempionātu senioriem vieglatlētikā telpās devās Jēkabpils sportisti, kuri startēja divās vecuma grupās un uzvarētāji tika noteikti pēc koeficientu sistēmas. Lodes grūšanā V2 grupā uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa Ivars Dundurs, bet tāllēkšanā V1 grupā 3.vietu ieguva Egīls Jaksons. S1 grupā par divkārtēju sudraba medaļnieci kļuva Ruta Šķipare (600m un 1500m distancēs), bet lodes grūšanas sektorā uzvaru izcīnīja Rita Šķipare un 3.vietā ierindojās Baiba Grasa.

Latvijas čempionāts vieglatlētikā telpās

Veiksmīgus startus aizvadījuši Jēkabpils sporta skolas audzēkņi Latvijas čempionātā vieglatlētikā U-18 un U-20 vecuma grupās, kas notika no 09.-10.februārim Kuldīgas sporta manēžā. Jēkabpiliešu kontā izcīnītas 3 zelta un 2 bronzas medaļas. Par divkārtēju čempionu starp junioriem (U-20) kļuva Aleksandrs Kucs, kas uzrādīja ātrākos rezultātus 200m (21,81) un 400m (48,76) skrējienos. Aleksandra 200m distancē uzrādītais rezultāts bija absolūti labākais Latvijas skrējēja rezultāts, visaugstāk novērtētais rezultāts – pēc IAAF punktu tabulām – 1014 p. un no Latvijas junioru telpu rekorda atpalika tikai par 0,03 sek. Par čempioni augstlēkšanas sektorā starp U-18 jaunietēm kļuva Lāsma Zemīte (1,75), bet bronzu savā īpašumā ieguva Elīna Tumša (1,66). Starp juniorēm (U-20) 60m skrējienā uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Ieva Ivanova (8,22). Olimpiskā sešinieka 4.vietā ierindojās Ralfs Lipenītis (60m/b), Kristers Mežinskis (3000m) un Markuss Urtāns (augstlēkšana), 5.vietā Lāsma Zemīte (60m) un Ieva Ivanova (200m), bet 6.vietā Loreta Kalve (1500m).
Informāciju sagatavoja Baiba Grasa

LSVS 56. sporta spēles distanču slēpošanā

Lieliskā, sniegotā gaisotnē, Madonas Smeceres sila perfekti sagatavotajās slēpošanas trasēs tika aizvadīts LSVS 56. sporta spēļu finālposms distanču slēpošanā. Kā jau augstas klases sacensībās, tā arī šajās, sportiskais pasākums tika atklāts ar LSVS prezidenta Ivana Klementjeva uzrunu, Madonas novada pašvaldības sporta darba organizatora Māra Gailuma uzmundrinošajiem vārdiem un galvenā tiesneša Gunāra Ikaunieka sveicieniem un  sacensību secības norādījumiem.

Distancē dažādās vecuma grupās uz starta stājās 144 ziemas sporta veida atbalstītāji, kuru vidū bija gan profesionāļi, gan amatieri. Jēkabpils komandu pārstāvēja Aivita Ķiploka, Žanna Zolberga, Aiva Jakubovska, Imants Meldrājs, Aivars Druvenieks, Kaspars Lipskis, Pēteris Krastiņš, Valdis Fiļovs. Augstāko 2.vietu individuālajā konkurencē izcīnīja Imants Meldrājs. Stafešu slēpojumā komandai 8.vieta. Komandvērtējumā 18 komandu cīņā – 8.vieta.

Paldies Jēkabpils pašvaldībai un sporta centram, kas atbalsta senioru sportu. Kas ļauj ikvienam no sportistiem saglabāt konkurences cienīgus startus, sportotprieku, veselīgu dzīvesveidu unsatikšanās prieku ar citu pašvaldību sporta  senioriem.

Nākamais starts jēkabpiliešiem senioru sporta spēļu ietvaros notiks Rīgas sporta manēžā, 2. martā, kur tiksies vieglatlēti.
Rezultāti apskatāmi www.lsvs.lv

Informāciju sagatavoja Aiva Jakubovska

Atstājiet komentāru